N'Golo Kante a comentat în presa din Anglia declarația lui Roman Abramovich, care a anunțat recent că va vinde Chelsea ca urmare a războiului dintre Rusia și Ucraina.
Fotbalistul, care evoluează în tricoul echipei de pe Stamford Bridge din 2016, a dezvăluit că niciunul dintre jucători nu se aștepta ca oligarhul rus să ia această decizie, anunțul șocându-i pe toți.
În plus, mijlocașul lui Chelsea a punctat că fotbaliștii vor continua să-și facă treaba pe teren, acesta fiind singurul lucru pe care îl pot controla.
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
20/05/2022 LA 06:40
"A fost ceva pentru care nu eram pregătiți, s-a întâmplat rapid. Dar singurul lucru pe care îl putem face, pentru că nu controlăm altfel de lucruri, este să ne continuăm treaba pe care am făcut-o întotdeauna.
Ceea ce înseamnă să jucăm fotbal la cel mai bun nivel posibil, pentru noi, pentru club, pentru fani, și să vedem cum merg lucrurile. Acesta este singurul lucru pe care îl putem controla", a spus Kante, citat de Mirror.
Citește și:

ABRAMOVICH A ANUNȚAT CĂ VINDE CHELSEA. BANII, SPRE UCRAINA

Într-un comunicat publicat de Chelsea, omul de afaceri în vârstă de 55 de ani, și-a anunțat "decizia de a vinde clubul", invocând "situația actuală".
Abramovich a precizat că nu pretinde să primească suma pe care a investit-o în clubul londonez, estimată 1,5 miliarde de lire sterline (1,8 miliarde de euro), iar "produsul net" al vânzării va fi vărsat unei "fundații caritabile în folosul tuturor victimelor războiului din Ucraina".
Abramovich nu face încă obiectul unor sancțiuni financiare din partea Uniunii Europene sau a autorităților britanice, spre deosebire de numeroși oligarhi ruși, dar presiunea a crescut în urma invadării Ucrainei de către Rusia. Sâmbătă el a decis să delege conducerea clubului celor șase administratori ai fundației grupării londoneze.
Informațiile legate de o posibilă vânzare s-au concretizat miercuri dimineața, când Hansjorg Wyss, unul dintre oamenii cei mai bogați din Elveția, a declarat în cotidianul Blick că i s-a propus să cumpere clubul Chelsea.
"Vânzarea clubului nu se va face în grabă și își va urma cursul normal", a precizat Abramovich, pentru a clarifica faptul că ceda rapid clubul cumpărat în 2003 pentru 140 de milioane de lire sterline (168 de milioane de euro) și în care a investit fără să țină cont de sume.
Sub conducerea sa, Chelsea a cucerit numeroase trofee, 5 titluri de campioană a Angliei, 5 Cupe ale Angliei, 3 Cupe ale Ligii engleze, două trofee ale Ligii Campionilor, două trofee ale Europa League și, recent, Cupa Mondială a Cluburilor.
"Vă rog să credeți că a fost o decizie incredibil de dificilă de luat și mă doare faptul că părăsesc clubul în acest mod. În același timp, cred că este în interesul clubului să o fac. Sper să pot vizita Stamford Bridge încă o dată pentru a spune la revedere tuturor. A fost un privilegiu să fac parte din Chelsea FC și sunt mândru de toate reușitele noastre", a concluzionat Abramovich, care este considerat un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin.
Premier League
Ce jucător poate fi Kante! Vardy a dezvăluit ce a făcut francezul a doua zi după ce a câștigat UCL
10/12/2021 LA 07:51
Fotbal
10 dintre cei mai buni fotbaliști în activitate trecuți de 30 de ani
09/12/2021 LA 10:37