Roman Abramovich este într-o situație delicată din cauza invazia Rusiei în Ucraina. Oligarhul a fost un apropiat al lui Vladimir Putin și se confruntă cu o serie de sancțiuni din partea comunității europene.
Rusul, care a preluat Chelsea în 2003, a renunțat la conducerea directă weekend-ul trecut, iar astăzi a anunțat printr-un comunicat de presă că va vinde clubul. Miliardarul și-a justificat decizia spunând că se gândește la ce este cel mai bine pentru Chelsea și că nu se va grăbi în alegerea unui cumpărător pentru că nu este vorba despre afaceri, ci despre pasiune.
"Mi-am luat întotdeauna deciziile având în vedere interesul clubului. În situația actuală, am decis să vând clubul deoarece cred că este în interesul acestuia, este pentru club, pentru suporteri, angajați, parteneri și sponsori. Vânzarea clubului nu va fi accelerată, ci va urma un proces echitabil. Nu voi cere niciun împrumut. Niciodată nu a fost vorba despre afaceri sau bani pentru mine, ci despre pasiune pentru joc și club.
Premier League
Chelsea, ofertă fabuloasă pentru omul dorit insistent de Tuchel: Werner + 45 de milioane de €
ACUM 6 ORE
În plus, mi-am instruit echipa să înființeze o fundație caritabilă căreia îi vor fi donate toate veniturile nete din vânzare. Fundația va ajuta toate victimele războiului din Ucraina. Aceasta înseamnă că vor fi furnizate fonduri critice pentru nevoile urgente și imediate ale victime, precum și pentru sprijinirea lucrărilor de recuperare pe termen lung.
Această decizie a fost incredibil de dificil de luat și mă doare să mă despart de club în acest fel. Cu toate astea, cred că este cel mai bine. Abia aștept să vizitez Stamford Bridge pentru a-mi lua rămas bun de la voi toți. A fost un privilegiu să fac parte din acest club și sunt mândru de toate realizările pe care le-am avut. Chelsea și fanii clubului vor fi mereu în inima mea", se arată în comunicatul publicat pe site-ul oficial al lui Chelsea.
Citește și:

UN MILIARDAR ELVEȚIAN A SPUS CĂ ABRAMOVICH I-A OFERIT CHELSEA

Astăzi, presa din Anglia a anunțat că miliardarul elvețian Hansjorg Wyss susține că a purtat o discuție cu Abramovich privind preluarea lui Chelsea. Rusul ar vrea să renunțe la "pachet" la cele 4 cluburi pe care le deține, în schimbul a 2,4 miliarde de euro.
Suma e una uriașă, dar are justificare, în contextul în care patronul lui Chelsea a investit în clubul de pe Stamford Bridge peste 1,5 miliarde de euro. Clubul a ajuns sub "domnia" sa unul dintre cele mai importante din Europa, fiind în prezent în posesia celui mai râvnit trofeu inter-cluburi din lume, Liga Campionilor.
"Abramovich a fost unul dintre apropiații și sfătuitorii lui Putin. Ca toți oligarhii, e într-o stare de panică acum. Încearcă să vândă tot ce are în Anglia, vrea să scape de Chelsea cât mai repede. Mi-a fost oferită Chelsea, dar sunt alți trei oameni de afaceri care au primit o propunere similară", a dezvăluit Wyss, în vârstă de 85 de ani, pentru Blick, citat de metro.co.uk.
Wyss, patron al unei companii farmaceutice uriașe, are o avere de "doar" 5,8 miliarde de euro, astfel că e greu de crezut că poate onora doleanțele financiare ale lui Abramovich.
"Trebuie să aștept 3-4 zile, să analizez, Abramovich cere mult prea mult în momentul de față. A investit în club, dar Chelsea nu are bani, sunt doar compensații pe care Abramovich le vrea pentru cât a investit. Iau în calcul să vin la Chelsea cu câțiva parteneri, dar trebuie să analizăm bine toate condițiile", a mai spus miliardarul elvețian.
Ligue 1
Neymar, foarte aproape de un transfer în Premier League! Ce echipă e favorită să-i obțină semnătura
IERI LA 12:46
Premier League
Tuchel s-a decis pe cine vrea în locul lui Lukaku! 3 cluburi din Premier League sunt pe urmele lui
IERI LA 10:08