Roman Abramovich este într-o situație delicată, odată cu invazia Rusiei în Ucraina. Rusul a fost un apropiat al lui Putin și se confruntă cu o serie de sancțiuni din partea comunității europene.
Miliardarul a făcut deja un pas în spate de la clubul londonez și, potrivit lui Hansjorg Wyss intențiile de a renunța la fotbal sunt serioase. Astfel, metro-co.uk prezintă azi un material în care miliardarul elvețian Hansjorg Wyss susține că a purtat o discuție cu Abramovich privind preluarea lui Chelsea. Rusul ar vrea să renunțe la "pachet" la cele 4 cluburi pe care le deține, în schimbul sumei de 2,4 miliarde de euro.
Suma e una uriașă, dar are justificare, în contextul în care patronul lui Chelsea a investit în clubul de pe Stamford Bridge peste 1,5 miliarde de euro. Clubul a ajuns sub "domnia" sa unul dintre cele mai importante din Europa, fiind în prezent în posesia celui mai râvnit trofeu inter-cluburi din lume, Liga Campionilor.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
ACUM 17 ORE
"Abramovich a fost unul dintre apropiații și sfătuitorii lui Putin. Ca toți oligarhii, e într-o stare de panică acum. Încearcă să vândă tot ce are în Anglia, vrea să scape de Chelsea cât mai repede. Mi-a fost oferită Chelsea, dar sunt alți trei oameni de afaceri care au primit o propunere similară", a dezvăluit Wyss, în vârstă de 85 de ani, pentru Blick, citat de metro.co.uk.
Wyss, patron al unei companii farmaceutice uriașe, are o avere de "doar" 5,8 miliarde de euro, astfel că e greu de crezut că poate onora doleanțele financiare ale lui Abramovich.
"Trebuie să aștept 3-4 zile, să analizez, Abramovich cere mult prea mult în momentul de față. A investit în club, dar Chelsea nu are bani, sunt doar compensații pe care Abramovich le vrea pentru cât a investit. Iau în calcul să vin la Chelsea cu câțiva parteneri, dar trebuie să analizăm bine toate condițiile", a mai spus miliardarul elvețian.
CITEȘTE ȘI:
PSG, OFERTĂ DE PE ALTĂ PLANETĂ PENTRU MBAPPE! FRANCEZULUI ÎI VA FI APROAPE IMPOSIBIL SĂ REFUZE

Abramovich a anunțat că predă Chelsea

Roman Abramovich, proprietarul clubului englez de fotbal Chelsea din 2003, a anunţat că a încredinţat conducerea clubului administratorilor fundaţiei sale caritabile, potrivit unui comunicat de presă publicat sâmbătă.
"Întotdeauna am luat decizii având în vedere interesul clubului. Eu rămân dedicat acestor valori. De aceea, astăzi le încredinţez administratorilor Chelsea Charitable Foundation conducerea Chelsea FC. Cred că în prezent fundaţia este în cea mai bună poziţie pentru a avea grijă de interesele clubului, ale jucătorilor, staff-ului şi suporterilor", a explicat Roman Abramovich.
"În cei aproape 20 de ani în care am deţinut Chelsea, mi-am văzut întotdeauna rolul ca un supraveghetor al clubului, a cărui sarcină este să se asigure că performăm cât mai bine posibil", a adăugat Abramovich, fără a preciza dacă retragerea sa este temporară sau definitivă.
Potrivit The Telegraph, declarațiile lui Abramovich au fost doar de formă. El va rămâne proprietarul lui Chelsea și va investi în continuare bani în club cu condiția să nu fie sancționat. Delimitarea de Chelsea a fost făcută strict ca londonezii să nu sufere, dar în esență lucrurile nu s-ar fi schimbat fundamental.
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
20/05/2022 LA 06:40
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
19/05/2022 LA 15:42