Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pep Guardiola a dezvăluit câte oferte a refuzat Tottenham pentru Harry Kane. Refuzurile l-au făcut să se teamă în vară

Alex Masgras

Actualizat 19/02/2022 la 10:48 GMT+2

Pep Guardiola a vorbit înaintea duelului dintre Manchester City și Tottenham despre ofertele refuzate de către Spurs pentru Harry Kane, dar și despre semnele de întrebare pe care le avea la începutul sezonului, tehnicianul spaniol fiind nevoit să îi găsească un înlocuitor pe măsură lui Sergio Aguero.

Pep Guardiola could be set to raid Brazil again to strengthen his squad.

Credit imagine: Getty Images

Capul de afiș al etapei cu numărul 26 din Premier League va avea loc în această seară pe Etihad, între Manchester City și Tottenham. În tur, în prima etapă a sezonului, echipa condusă la acea vreme de Nuno Espirito Santo a câștigat duelul de pe teren propriu contra campionilor din Premier League.
La vremea respectivă s-a vorbit foarte mult despre un posibil transfer al lui Harry Kane la Manchester City. Atacantul englez nu ar mai fi vrut să continue la Spurs, dar Daniel Levy, patronul echipei, nu avea de gând să îl cedeze pentru mai puțin de 150 de milioane de lire sterline. În cele din urmă, Kane a rămas la Tottenham, iar Pep Guardiola a dezvăluit că lui Manchester City i-au fost refuzate nu mai puțin de patru oferte pentru atacantul englez, nefiind sigur la momentul respectiv că echipa sa se poate descurca fără un vârf autentic:
Harry Kane of Tottenham Hotspur celebrates after scoring their side's first goal during the Emirates FA Cup Fourth Round match between Tottenham Hotspur and Brighton & Hove Albion at Tottenham Hotspur Stadium on February 05, 2022 in London, England.
"Acum putem să spunem, Harry Kane nu a venit și totul merge bine, dar la acel moment nu știam cum va fi. Am încercat să îl aducem, dar Tottenham s-a asigurat că acest lucru nu se va întâmpla. Când te refuză de două, de trei, de patru ori, e gata. După ce am văzut echipa nu eram siguri.
Am pierdut contra lui Spurs și contra lui Leicester în Community Shield. Nu am fost niciodată dezamăgit de lucrurile pe care clubul nu le poate face pe piața de transferuri. Niciodată nu am aprins spiritele. Când avem discuții și nu ne înțelegem, o facem intern", a spus Pep Guardiola înaintea partidei cu Tottenham, citat de Daily Mail.
Citește și:

Guardiola nu renunță la ideea aducerii unui atacant

În această iarnă, Manchester City a obținut semnătura lui Julian Alvarez, atacantul lui River Plate. Acesta a rămas în Argentina și se va alătura liderului din Premier League în vară. De asemenea, Erling Haaland se află pe radarul "cetățenilor", atacantul norvegian al Borussiei Dortmund fiind unul dintre cei mai curtați jucători în acest moment.
În ceea ce îl privește pe Julian Alvarez, Pep Guardiola îl urmărește cu atenție pe argentinian, pe care l-a comparat cu atacantul lui Leicester City, Jamie Vardy:
Julian Alvarez (River Plate)
"Clubul muncește încontinuu, niciodată nu se oprește. Dacă 5 jucători spun că vor să plece, noi trebuie să fim pregătiți. Julian a înscris trei goluri în ultimul meci pentru River Plate, iar Manchester City a făcut o afacere foarte bună, deoarece el este un jucător care se mișcă foarte bine, iar golurile pe care le înscrie sunt ca cele ale lui Jamie Vardy. Vom vedea ce se întâmplă în viitor", a mai spus Pep Guardiola.
În acest moment, Manchester City este lider în Premier League, cu 63 de puncte, după 25 de etape. Echipa lui Pep Guardiola se află la 9 puncte de ocupanta locului 2, Liverpool, care are o partidă mai puțin disputată.
Manchester City-Tottenham Hotspur este sâmbătă de la ora 19:30, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo