Philippe Coutinho a ajuns la Aston Villa! Brazilianul de 29 de ani a fost prezentat marți seară de către clubul din Birmingham, acolo unde va evolua pentru următoarele șase luni. Coutinho a fost împrumutat de Barcelona până la finalul sezonului, iar înțelegerea dintre catalani și echipa antrenată de Steven Gerrard include și opțiunea unui transfer definitiv în vară.
Ajuns la Villa, acolo unde va fi antrenat de fostul său coechipier de la Liverpool, Steven Gerrard, Philippe Coutinho a declarat că se bucură că va juca la un club precum Aston Villa. Pentru Coutinho, faptul că va lucra alături de Steven Gerrard va conta foarte mult, deoarece a avut multe de învățat de la acesta în perioada în care au fost coechipieri la Liverpool:
Premier League
Kevin de Bruyne a fost votat jucătorul sezonului în Premier League. Clubul select în care a intrat
ACUM 10 ORE
"Este o plăcere să fiu aici, este un club grozav. Am vorbit cu antrenorul, cu Stevie, iar el mi-a spus despre club și despre ambițiile sale. Sunt foarte fericit să mă aflu aici și abia aștept să mă bucur de fotbal.
Îl știu pe Stevie de foarte mult timp. Am jucat alături de el și am avut multe de învățat de la el. Este o persoană pe care o admir foarte mult. Sper să reușesc cât mai multe lucruri aici. Cu siguranță voi munci din greu și sper că împreună vom face o treabă bună", a declarat Philippe Coutinho, pentru site-ul clubului.

Coutinho poate fi transferat definitv la Aston Villa pentru 40 de milioane de euro

Coutinho are un salariu anual de aproximativ 8 milioane de €, dar prea iberică notează că un procent de 65% din contract va fi suportat de Aston Villa. Asta înseamnă că formația de pe Camp Nou va economisi în jur de 2,5 milioane de € până în vară, o sumă substanțială în contextul în care bugetul salarial al clubului este la limita impusă de Liga Spaniolă.
Mai mult, Coutinho ar putea fi cedat definitiv în vară, cei de la Aston Villa având o opțiune de cumpărare. Deși cele două cluburi nu au precizat suma unui eventual transfer definitiv, jurnaliștii de la Sport.es susțin că e vorba de 40 de milioane de €.
https://i.eurosport.com/2021/12/29/3278002.jpg
Opțiunea nu este obligatorie, ceea ce înseamnă că gruparea de pe Villa Park are libertatea de a nu activa clauza dacă evoluțiile brazilianului nu vor convinge. Barcelona a plătit în jur de 140 de milioane de € pentru Coutinho în 2018 către Liverpool, iar recuperarea a 40 de milioane ar însemna o adevărată lovitură pentru catalani, mai ales că jucătorul nu a convins pe Camp Nou, iar situația financiară a clubului prezidat de Laporta este una delicată.
Coutinho este așteptat să își facă debutul în acest weekend, atunci când pe Villa Park va sosi Manchester United. Luni seară, United a eliminat-o pe Villa din Cupa Angliei, iar băieții lui Steven Gerrard speră să își ia revanșa în Premier League. Aston Villa-Manchester United este sâmbătă de la ora 19:30, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Premier League
Câți bani încasează fiecare club din Premier League pentru locurile ocupate la finalul sezonului
ACUM 12 ORE
Premier League
Phil Foden, cel mai bun tânăr jucător din Premier League
ACUM 13 ORE