Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pochettino, la un pas să fie demis de la PSG. Mai primește postul la Man United?

Andrei Nicolae

Actualizat 10/03/2022 la 19:32 GMT+2

Mauricio Pochettino este printre marii favoriți să preia Manchester United din vară, dar eșecul de miercuri în Real – PSG (3-1) în Liga Campionilor ridică niște semne de întrebare. Rio Ferdinand, fostul fundaș de fier al grupării de pe Old Trafford, insistă că problemele lui PSG nu sunt vina argentinianului.

Mauricio Pochettino von Paris Saint-Germain

Credit imagine: Getty Images

Mauricio Pochettino ar putea fi demis de la PSG, după ce clubul francez a fost eliminat din Liga Campionilor, în urma meciului retur cu Real Madrid din cadrul optimilor de finală, pierdut cu scorul de 3-1. Au fost de fapt 17 minute de nebunie, în care Karim Benzema și-a spulberat adversara, reușid să întoarcă practic soara calificării. În minutul 60 al jocului de pe Berbabeu, înainte ca atacantul Realului să înscrie primul din cele trei goluri, parizienii aveau 2-0 la "general".
Încă din toamna trecută, după demiterea lui Ole Gunnar Solskjaer, Mauricio Pochettino a fost vehiculat insistent ca favorit, alături de Erik ten Hag, să devină viitorul manager permanent al echipei Manchester United. Cele 17 minute de coșmar în Real – PSG ar putea însă să-l coste și postul din vară pe Old Trafford.

Mauricio Pochettino nu a avut o poziție stabilă la PSG încă din debutul sezonului

Man United a încercat să-l aducă pe argentinian încă din noiembrie 2021, înainte de a-l numi pe Rangnick interimar, dar PSG ar fi fost de acord să se despartă doar dacă ar fi primit în schimb o sumă de bani. Acest lucru nu s-a întâmplat.
Poziția lui Pochettino la PSG nu este stabilă încă de la începutul sezonului. El a fost amenințat cu demiterea încă din startul sezonului, după ce a îndrăznit să-l schimbe pe Leo Messi într-un joc din Ligue 1. Inclusiv antrenorul este nemulțumit de ceva vreme la PSG și era de așteptat să plece la finalul sezonului, chiar și dacă ar fi câștigat Liga Campionilor.
"Cu toate acestea, rezultatul seismic de miercuri seara ar putea veni ca o lovitură uriașă pentru ego-ul lui Pochettino", a evidențiat Daily Mail.
Antrenorul a avut reacție după primul gol al lui Benzema și a făcut o schimbare menită să oprească ofensiva Realului, prin introducerea lui Idrissa Gueye. Schimbarea nu l-a ajutat. După ce Madridul a trecut în avantaj în economia calificării, Pochettino a căutat să revină cu Angel Di Maria și Julian Draxler, dar nici introducerea acestora nu a avut efectul scontat.
După joc, președintele Nasser El-Khelaifi a fost furios pe brigada de arbitri, dar în următoarele zile "victimele" oficialului ar putea fi Pochettino și directorul sportiv Leonardo. Le Parisien susține că ambii vor fi concediați.

Rio Ferdinand: "Nu este vina lui Mauricio Pochettino la PSG"

Rio Ferdinand, fostul fundaș de fier al echipei Manchester United, a subliniat că problemele lui PSG sunt sistemice și dacă nu a câștigat Liga Campionilor până acum nu este vina lui Pochettino sau a oricăruia dintre predecesorii săi:
"Acesta nu este doar un episod de un sezon, este ceva care se întâmplă continuu în fiecare an. PSG este o echipă disfuncțională, cred că asta rezumă destul de bine despre modul în care joacă. Așa că nu cred că poți să arăți prea mult cu degetul către Pochettino, când asta s-a întâmplat sezon după sezon. ". Ferdinand a mai evidențiat faptul că este greu să faci o echipă să joace în același timp pentru trei superstaruri precum Lionel Messi, Neymar și Kylian Mbappe.
El presidente del París Saint-Germain  Nasser Al-Khelaifi posando con el futbolista argentino Leo Messi
Deși înfrângerea de miercuri seara ar putea avea un efect negativ asupra lui Pochettino și atunci când Manchester United va lua decizia finală în privința viitorului manager, Ferdinand insistă că înfrângerea "se va lipi" mai mult de club și de jucători decât de manager.
"Un avertisment, însă. Dacă Pochettino vrea să evite un club cu probleme sistemice, unde managerii se luptă să aibă un impact asupra unei echipe pline de ego-uri, Manchester United s-ar putea să nu fie pentru el ", a concluzionat Daily Mail.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo