Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Brentford 2-0 Arsenal | AICI sunt toate fazele importante ale primului meci din noul sezon de Premier League

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 13/08/2021 la 23:57 GMT+3

Brentford - Arsenal este meciul care deschide în această seară, de la ora 22:00, noul sezon de Premier League. Partida va fi transmisă pe Eurosport 1 și Eurosport Player, dar și pe site-ul eurosport.ro, în format live video.

Brentford are gunning for a place in the Premier League

Credit imagine: Getty Images

Brentford 2-0 Arsenal

Min. 90: Final de meci. Brentford debutează în noul sezon de Premier League cu o victorie importantă în fața lui Arsenal.
Min. 87: Pepe șutează la colțul scurt, dar Raya respinge balonul.
Min. 80: Canos centrează, iar Norgaard încearcă un șut, dar nu îi pune probleme lui Leno.
Min. 74: GOOOL BRENTFORD! Norgaard dublează avantajul gazdelor, înscriind cu capul după o aruncare de la margine.
picture

Norgaard dublează avantajul lui Brentford în fața lui Arsenal

Min. 70: Xhaka trimite un șut puternic din interiorul careului, mingea trecând peste poarta gazdelor.
Min. 67: Mbuemo șutează și el de la marginea careului, dar portarul oaspeților reușește să se opună golului.
Min. 66: Canos încearcă un șut la poarta lui Leno, care respinge balonul.
Min. 64: Arsenal a trecut pe lângă egalare după un șut al lui Tierney de la marginea careului. Mingea a lovit plasa laterală.
Min. 51: Arsenal ratează o primă ocazie uriașă de gol. Smith Rowe a șutat pe jos după o cursă impresionantă. Balonul a fost respins de Raya.
Min. 48: Tierney șutează din careu, însă Raya prinde mingea fără probleme.
Min. 46: S-a reluat meciul.
Min. 45: Pauză la Brentford.
Min. 44: Toney centrează pentru Janelt în fața porții, însă acesta din urmă nu ajunge la minge.
Min. 33: Pepe încearcă un șut puternic de la marginea careului, dar balonul trece mult pe lângă poartă.
Min. 30: Mbuemo scapă de trei adversari în careu și șutează pe jos, însă mingea trece pe lângă poartă.
Min. 22: GOOOL BRENTFORD! Canos deschide scorul cu un șut la colțul scurt, înscriind primul gol al echipei sale în Premier League după 74 de ani.
picture

Canos înscrie primul gol al lui Brentford în Premier League după 74 de ani

Min. 14: Balogun încearcă o centrare pentru Smith Rowe în fața porții, dar căpitanul lui Brentford respinge balonul.
Min. 12: Încă o ocazie pentru gazde! Mbuemo șutează din interiorul careului la colțul scurt, însă balonul lovește bara.
Min. 11: Brentford are prima șansă de gol. Onyeka trimite cu capul mingea peste poarta lui Leno.
Min. 9: Pepe ajunge într-o poziție bună și trimite mingea spre poarta gazdelor, însă balonul este prins de Raya.
Min. 1: A început meciul.
UPDATE 21:40 / Arena pe care se va juca meciul din această seară va fi al 60-lea stadion care a găzduit vreodată un meci în Premier League. De-a lungul istoriei, Arsenal s-a impus pe 53 de arene, doar Liverpool (57) și Manchester United (54) obținând victorii pe mai multe stadioane.
Echipele de start:

Brentford a promovat în Premier League la finalul sezonului 2020/21. Formația a ajuns până în semifinalele Cupei Ligii în sezonul trecut, dar a fost eliminată de Tottenham. Brentford, club ce a fost aproape de faliment, are o poveste cel puțin la fel de impresionantă precum performanța realizată în acest sezon în EFL Cup.

Colapsul financiar și salvarea

Brentford a fost aproape pe faliment în anul 2012, având datorii care se ridicau până la 500.000 de lire sterline. Afaceristul Matthew Benham, fan înfocat al echipei, a fost salvatorul clubului ce evolua pe atunci în League One. Acesta a achitat toate datoriile și a investit de atunci și până în prezent aproape 90 de milioane de lire sterline pentru dezvoltarea lui Brentford. Benham a modernizat bazele de pregătire și stadionul echipei și a înființat un centru de copii și juniori de cea mai înaltă calitate.
Pe lângă suportul financiar oferit de orice patron de club, Matthew Benham a instituit un model revoluționar de management. Acesta a renunțat la ideea că toate deciziile sunt influențate de rezultatele din teren și s-a folosit de analiza unor factori esențiali pentru prestația echipei sale. Spre exemplu, Brentford va examina numărul de oportunități create de un atacant, înainte de a veni cu o propunere pentru contract, și cum jocul ofensiv și defensiv al echipei poate influența prestația respectivului jucător.

Un model în beneficiul clubului

Implementarea unui nou model de management nu va fi lipsită de probleme într-un sport precum fotbalul. Fanii nu vor fi întotdeauna răbdători cu proiectul echipei, iar, uneori, și antrenorii pot avea aceeași părere. Benham s-a confruntat cu o astfel de problemă în anul 2015. Tehnicianul de atunci al lui Brentford, Mark Warburton, a reușit să promoveze clubul în Championiship și totuși a fost demis ulterior din cauza unor neînțelegeri cu privire la proiectul pe termen lung al echipei.
Brentford - Arsenal va fi vineri, de la ora 22 pe Eurosport 1
În 2017, jurnaliștii de la Bleacher Report au dezvăluit o altă decizie complicată pe care patronul clubului a trebuit să și-o asume. Niciun jucător din academia lui Brentford nu a mai debutat la echipa mare începând cu anul 2005. Mai mult, cele mai bune talente din propria pepinieră erau furate de către echipele de top. Brentford își pierdea beneficiile pe plan sportiv, cât și pe plan financiar. Benham a decis atunci să închidă granițele academiei și s-a focusat asupra recrutării tinerilor jucători. A fost înființată și o echipă secundă, în care erau primiți cei refuzați de alte cluburi sau tinerii în căutarea primei lor experiențe în fotbalul profesionist. Astfel, Brentford s-a transformat dintr-o echipă ce “le hrănea” pe celelalte cu tinere talente, într-un club cu o academie prestigioasă.

Examinarea circumstanțelor, literă de lege la Brentford

Strategia de transferuri a clubului a fost și ea schimbată. Brentford va analiza aspectele negative și pozitive ale unui jucător, ținând cont de nivelul inflației de pe piața de transferuri din diferite țări. Echipa încearcă să aducă tineri subapreciați care își doresc să progreseze sub culorile clubului. Benham a angajat specialiști care examinează prestațiile jucătorilor și se focusează asupra campionatelor ce au o inflație mai mică decât cea din Championiship.
De asemenea, Brentford a adoptat un model nou de evaluare a performanțelor echipei. Benham este un mare fan al statisticilor preconizate și se folosește de datele respective pentru a obține o altă perspectivă asupra clasamentului și rezultatelor din campionat. Clubul încearcă astfel să elimine factorul norocului și să evite soluțiile drastice și rapide, precum demiterea antrenorului după o serie de rezultate negative. După despărțirea de Warburton, Brentford s-a reorientat asupra lui Dean Smith, tehnician care impresionează acum pe banca lui Aston Villa.

Brentford, un proiect promițător

The Telegraph a dezvăluit în 2016 că Brentford încearcă să acorde o deosebită importantă și analizei strategiei de la nivelul tactic. Clubul a ajuns la concluzia că echipele nu se concentrează precum ar trebui asupra fazelor fixe, deși acestea pot constitui aproape un sfert din golurile înscrise sau încasate. Brentford a hotărât să investească mai mule resurse în această chestiune și a angajat specialiști care să pregătească mai bine momentele statice ale jocului.
Acest model implementat de Benham la clubul său de suflet generează entuziasm în rândul specialiștilor din lumea fotbalului. Brentford a progresat enorm cu Benham la conducere și se luptă acum pentru accederea în Premier League. În sezonul 2019/20, echipa a pierdut dramatic finala play-off-ului pentru promovare, în fața lui Fulham. Anul trecut a promovat, iar acum va deschide noua stagiune a campionatului, urmând a o întâlni pe teren propriu pe Arsenal, în această seară, de la ora 22:00. Meciul va fi transmis pe Eurosport 1 și Eurosport Player, dar și în format LIVE VIDEO pe eurosport.ro.
Program Premier League, etapa 1, 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo