Premier League și FIFA au colaborat pentru a găsi o soluție logică în cazul fotbaliștilor din America de Sud care nu au fost implicați în partidele disputate în ultimele 10 zile. Cele două foruri au anulat în această dimineață decizia ca ei să fie excluși timp de 5 zile și astfel 11 jucători importanți vor putea fi pe teren încă de sâmbătă. Brazilia Chile, Mexic și Paraguay sunt țările care au intrat în scenariu roșu al infectărilor cu Covid, iar fotbaliștii care nu au călătorit acolo pentru meciuri din preliminariile Mondialul din 2022 au primit undă verde pentru a evolua încă din această etapă la echipele lor din Premier League. Guardiola a anticipat această decizie și i-a luat la Leicester pe Ederson și Gabriel Jesus pentru meciul care va fi astăzi de la ora 17.
"Nu mă joc cu astfel de lucruri. Ederson și Gabriel Jesus sunt cu noi. Ei vor fi gata de a intra în teren" spunea Guardiola înaintea plecării către Leicester. În cazul în care Ederson nu a vea voie să joace, campionii de la Manchester City ar fi trebuit să-l titularizeze pe Scott Carson, portar de 36 de ani care a mai evoluat în Premier League un singur meci în ultimele 10 sezoane.
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
23/01/2022 LA 07:06
"Suspendarea" a fost ridicată și pentru brazilienii de la Liverpool Allison, Fabinho și Firmino, pentru mijlocașul lui Leeds Raphinha, pentru Thiago Silva de la Chelsea, dar și pentru Fred de la Manchester United.
Firmino este accidentat și nu putea juca oricum în deplasarea complicată de la Leeds.
"Nu știu care este soluția unei probleme atât de complicate. Ar fi fost bine să pot antrena echipa cae va fi pe teren la Leeds" a spus vizibil iritat și Klopp.
https://i.eurosport.com/2021/09/09/3215819.png
Atacantul mexican de la Wolves, Jimenez este pregătit să joace după această nouă decizie a Premier League. La fel și paraguayanul Almiron de la Newcastle, dar și chilianul Sierralta de la Watford.

Octombrie, un nou motiv de scandal?

Conflictul a apărut în momentul în care cluburile au refuzat să lase cei 11 fotbaliști la echipele naționale din cauza regulilor de caratină impuse oamenilor care se întorc din acele zone roșii. Federația engleză a fost obligată de cătr FIFA să reacționeze și a anunțat că aceste cluburi vor fi notificate pentru "suspendarea" pentru 5 zile a fotbaliștilor în cauză. Nu doar meciurile din această echipă a Premier League erau vizate, dar și debutul în noul sezon din Champions League. Premier League a ajuns la un acord cu FIFA pentru a scăpa de această penalizare, având în vedere circumstanțele medicale.
https://i.eurosport.com/2021/09/06/3214320.png
Pentru fereastră internațională din octombrie, FIFA va veni cu o serie de măsuri după o consultare a ligilor naționale care va avea loc chiar luni. Federația Internațională vrea o discuție și cu guvernul de la Londra pentru a putea ajunge la un acord. Fotbaliștii ar urma să intre în categoria excepțiilor și vor putea răspunde prezent la convocările din finalul acestui an.
Regula de 5 zile a fost instituită de FIFA pentru a preveni situașiile în acre cluburile nu lasă fotbaliștii să se prezinte la convocările echipelor naționale aflate în calendarul internațional.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53