Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premier League revine la Eurosport! Care sunt favoritele la titlu înaintea unui sezon memorabil

Vlad Dumitrescu

Actualizat 09/08/2021 la 14:23 GMT+3

Premier League revine în august iar cele mai tari meciuri din cel mai puternic campionat al lumii se vor vedea din nou pe Eurosport și Eurosport Player.

Premier League: Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham Hotspur și Arsenal

Credit imagine: Getty Images

Premier League, cel mai puternic campionat din lume, va începe pe 13 august 2021 și se va încheia pe 22 mai 2022 și va fi transmis în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
De asemenea, Premier League Show revine și pentru acest sezon cu aceeași formulă consacrată compusă din Ion Alexandru, Manolo Terzian, Lucian Sânmărtean și Gabriel Cânu.

Un sezon de vis pentru Manchester City

Sezonul trecut a fost unul din puținele sezoane în care nu s-a păstrat tradiția de Boxing Day: Echipa aflată pe primul loc în a doua zi de Crăciun este echipa care va câștiga campionatul! În acel moment, actualii campioni, Manchester City se aflau pe locul 6, dar într-o formă de invidiat. Chiar dacă au avut parte de un start mai greu, "cetățenii" au reușit o serie formidabilă, în care au bifat 19 meciuri consecutive fără înfrângere, dar și 15 victorii consecutive, perioadă în care au marcat 40 de goluri și au primit doar 5 goluri.
Pe 21 noiembrie, într-o seară de sâmbătă, Mourinho îl bătea pe Guardiola cu 2-0, într-un meci dominat de Man City și în care ambele șuturi pe poartă ale lui Spurs au fost goluri. Aceasta avea să fie ultimul rezultat negativ înainte de începutul seriei formidabile încheiate mai bine de 3 luni mai târziu. "Cetățenii" au mai pierdut abia pe 7 martie 2021, când deja era clar pentru toată lumea cine se va încorona campioană la finalul stagiunii. Manchester United a câștigat cu un 2-0 pe Etihad, moment în care a fost întrerupt marșul triumfal al lui De Bruyne&Co. Înaintea acelui meci, City avea deja 14 puncte avans și nu se punea problema unei relansări a luptei pentru titlu. Pe scurt, acestea au fost momentele cheie pentru Manchester City, campionii en-titre.
picture

Premier League revine din 13 august la Eurosport

Care sunt favoritele la titlu în acest sezon?

După cum am văzut, campania trecută a fost una cu adevărat impresionantă pentru Manchester City. Revenirea echipei lui Guardiola a fost cu adevărat spectaculoasă iar asta trebuie să o plaseze pe City ca fiind una dintre sau chiar principala favorită la titlu.
Liverpool nu are cum să lipsească din această conversație, mai ales dacă luăm în considerare revenirea lui Virgil van Dijk, în timp ce Chelsea este campioana Europei și o echipă renăscută sub comanda lui Thomas Tuchel. O mențiune specială primește și Manchester United datorită celor două transferuri excelente făcute de diavoli în această vară: Jadon Sancho și Raphael Varane.

Manchester City

Realist vorbind, echipa lui Guardiola ar fi pornit ca principala favorită la titlu și fără niciun transfer făcut. Jocul practicat de elevii lui Guardiola a fost unul hipnotizant, chiar și fără un vârf autentic.
Sergio Aguero a plecat de la Manchester City la sfârșitul sezonului trecut însă City nu a stat degeaba în această fereastră de transferuri. Jack Grealish este deja noul jucător al echipei lui Pep Guardiola, iar clubul nu pare să renunțe la transferul lui Harry Kane, în ciuda dificultăților puse de Tottenham.
Totuși, pentru City situația s-a schimbat complet joi seara atunci când Lionel Messi a devenit dintr-o dată liber să semneze cu orice club dorește după ce Barcelona a anunțat despărțirea de starul argentinian. Sosirea lui Messi pe Etihad ar schimba cu siguranță ecuația sezonului și pare greu de crezut că ar putea vreo echipă din Anglia să o oprească pe City cu Grealish, Messi și De Bruyne în echipă.

Liverpool

Marele plus al cormoranilor este reprezentat de revenirea lui Virgil van Dijk dar și de cea a lui Joe Gomez. Defensiva ar trebui să arate mult mai bine, iar Liverpool a mutat pe piața transferurilor prin aducerea lui Ibrahima Konate de la RB Leipzig.
Wijnaldum a plecat, iar toate spreranțele sunt că Thiago va avea un sezon mai bun decât cel de debut. Mai mult, atacul ar trebui să fie și el ajutat de revenirea cuplului de fundași centrali care îi va elibera pe Henderson și Fabinho să revină la mijloc.
Cu toate acestea, motivele de optimism pentru fanii lui Liverpool nu sunt deloc la fel de multe ca pentru ”cetățeni”. Mai ține cineva minte că la un moment dat se discuta de Mbappe la Liverpool? Probabil că nu a fost niciodată un transfer realist, dar faptul că s-a ajuns de la acele discuții la această fereastră de transferuri spune totul. Liverpool trebuie să se întărească dacă are aspirații de titlu.

Chelsea

Progresul făcut de Chelsea sub comanda lui Thomas Tuchel este cu adevărat remarcabil. Mulți suporteri au criticat decizia de a-l da afară pe Frank Lampard, dar realitatea i-a lovit în față, în cel mai bun mod cu putință.
Thomas Tuchel este un antrenor mult mai priceput iar calitățile sale de tactician s-au văzut din plin la Chelsea. Germanul a revigorat o întreagă echipă și a adus UEFA Champions League în prima jumătate de sezon petrecută pe Stamford Bridge.
Ceva a lipsit însă sezonul trecut și acela a fost un atacant de clasă mondială. Însă Timo Werner rămâne un jucător extrem de talentat iar Chelsea nu se va baza doar pe el. Albaștrii au încercat să îl aducă pe Haaland, ceea ce demonstrează ambițiile uriașe ale lui Abramovic, însă după ce a devenit clar că norvegianul nu va pleca în această vară de la Dortmund, Chelsea s-a reorientat.
Romelu Lukaku, cel mai bun atacant din Serie A, campion cu Inter, pare aproape de o revenire senzațională la Chelsea. Sosirea Belgianului ar pune-o pe Chelsea undeva aproape de Manchester City și cel mai probabil cu șanse mai mari la titlu decât Liverpool.

Manchester United

Diavolii au fost, din nou, departe de titlu sezonul trecut, cu toate că echipa lui Ole Gunnar Solskjaer a fost chiar și lider în Premier League. Realitatea este că lotul lui United nu s-a putut compara cu cel al lui City.
În acest sezon însă, situația ar putea fi diferită. Este adevărat, United pleacă în continuare aparent cel puțin cu a patra șansă la titlu. Însă transferurile lui Jadon Sancho și Raphael Varane ar putea fi decisive în implicarea lui Manchester United în lupta pentru titlu.
picture

Premier League | Cele mai frumoase faze ale sezonului 2020-2021

Pentru a câștiga titlul, United mai are nevoie de un mijlocaș la închidere și un atacant de clasă mondială, este greu să te bazezi pe Cavani să îți aducă titlul la 34 de ani. Cu toate acestea, șansele diavolilor arată mai bine ca niciodată și nu este exclusă o surpriză.

NORWICH REVINE ÎN PREMIER LEAGUE ȘI TOȚI OCHII SUNT PE "CANARI"

La startul sezonului următor vom avea parte de trei echipe noi, Norwich, Watford și Brentford în locul retrogradatelor, Fulham, West Bromwich Albion și Sheffield United. Norwich și Watford au fost ocupantele locurilor 1 respectiv 2 din Championship, iar Brentford, chiar dacă a fost ocupanta locului 3, a impresionat în Championship Play-offs, unde a eliminat-o spectaculos pe Bournemouth și a învins-o în finală pe Swansea.
Dacă pentru Norwich și Watford prezența în Premier League este o revenire, după sezonul 2019/20, cluburile petrecând în Championship doar un sezon, din momentul retrogradării, pentru Brentford, participarea în primul eșalon al fotbalului din Anglia este prima după sezonul 1946/1947. De remarcat este că Brentford a fost echipa cu cel mai bun atac din Championship (79 de goluri) și a oferit golgheterul ligii secunde, Ivan Toney cu 31 de reușite.
Totuși, mulți specialiști așteaptă cu nerăbdare să o vadă la lucru pe Norwich, Daniel Farke imprimând echipei un stil ofensiv impresionant. Guardiola a recunoscut că e vrăjit de stilul de joc al "canarilor" și nu puțini o compară deja pe nou-promovată cu Leedsul lui Bielsa.
Prima etapă din noul sezon va debuta vineri seara de la 10. Revenită după 74 de ani în Premier League, Brenford primește vizita lui Arsenal. Cel mai atractiv meci al etapei inaugurale va fi între Tottenham și Manchester City. Analiza și previziunile vor fi făcute, ca de obicei, în Premier League Show.
Program Premier League, etapa 1, 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo