Articol scris de Andrei Nicolae
La 15 luni după transferul lui Mendy în poarta lui Chelsea, lui Kepa i se oferă o șansă nesperată. Portarul iberic va trebui să profite cât de mult poate de această conjunctură care îl va putea pune din nou în echipa de start a lui Thomas Tuchel. Titularul de drept din poartă va lipsi de pe 9 ianuarie până pe 6 februrarie, dacă Senegal va reuși să ajungă până în ultimul act. Echipa africană are ambiții foarte mari după ce în ediția trecută au obținut locul secund, după ce au fost învinși de Algeria în finala competiției.
https://i.eurosport.com/2021/12/14/3271732.jpg
Premier League
Frank Lampard a găsit înlocuitorul ideal pentru Kepa la Chelsea! Portarul dorit pe Stamford Bridge
06/09/2020 LA 05:28
Dorința de revendicare a postului de titular a lui Kepa deja începe să se simtă. Spaniolul a fost unul dintre cei mai importanți jucători în meciul din Cupa Ligii în fața celor de la Brentford, fiind considerat după meci salvatorul "albaștrilor". "Nu e nicio surpriză, este în acel stadiu în care pur și simplu se conformează. Face ce ar trebui să facă și asta arată în fiecare zi la antrenamente. Sunt foarte sigur că acesta este motivul performanțelor acestea extraordinare", a declarat managerul neamț după partida din sferturile competiției.

Kepa urmează să apere în meciuri complicate

Chelsea nu are deloc o lună ușoară, iar Kepa trebuie să aibă un ritm foarte bun. Băieții lui Tuchel încep anul cu o confruntare de top în fața celor de la Liverpool. Dacă Mendy va primi autorizație pentru a ajunge mai târziu la echipa națională, atunci senegalezul va fi titular în poartă și în acest derby. După meciul cu Liverpool, Mendy pleacă la națională, iar Chelsea va da piept cu echipe precum Tottenham în semifinalele Cupei Ligii, Manchester City și Spurs din nou în Premier League.
Plecarea lui Mendy la națională a fost unul dintre motivele pentru care Kepa nu a fost pus pe lista de transferuri. Tuchel și compania nu ar fi vrut ca șansele lor din luna ianuarie să stea în mâinile celei de-a treia opțiuni, și anume Marcus Bettineli. A fost un risc pe care londonezii nu au vrut să și-l asume, iar de aceea Kepa se află în momentul ideal de a-și revitaliza imaginea în poarta lui Chelsea.
https://i.eurosport.com/2021/12/24/3276752.jpg
The Emirates FA Cup
Kepa, portarul nimănui! Povestea celui mai scump portar din lume care nu apără și nu are oferte
02/08/2020 LA 05:52
Premier League
Frank Lampard nu este convins de Kepa. Cu cine vrea să-l înlocuiască pe spaniol
14/06/2020 LA 09:37