Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ralf Rangnick va fi antrenorul lui Manchester United până în vară! Anunțul momentului în Anglia

Nicu Savin

Actualizat 25/11/2021 la 18:36 GMT+2

Manchester United a decis să meargă pe mâna lui Ralf Rangnick, cel puțin până în vară. Conform presei engleze, germanul a acceptat un contrat pe 6 luni, dar nu va fi pe bancă la derby-ul cu Chelsea din week-end.

Ralf Rangnick und der FC Schalke 04 nähern sich weiter an

Credit imagine: Getty Images

Manchester United s-a despărțit săptămâna trecută de Ole Gunnar Solskjaer, dar oficialii de pe Old Trafford nu au reușit să găsească foarte repede un antrenor cu nume care să-l înlocuiască pe norvegian. Zidane a fost prima opțiune, dar francezul a refuzat. Pochettino ar fi fost și el pe placul șefilor de la United, dar argentinianul nu poate pleca acum de la PSG.
Ca atare, cei care conduc destinele lui United au decis să apeleze la o variantă intermediară, dar care oferă și anumite garanții. Conform celebrei publicații The Athletic, Ralf Rangnick va fi antrenorul "diavolilor" până în vară, acesta acceptând să preia echipa chiar și ca intermediar, bazându-se probabil că va reuși să convingă și va primi un contract pe termen lung.
Sursa citată notează că cele două părți au bătut palma, dar germanul nu va putea fi pe bancă la derby-ul dintre Chelsea și Manchester United, programat duminică, de la ora 16:30. Astfel, primul meci al lui Rangnick pe banca lui Man United ar putea fi un alt derby, cel cu Arsenal, programat în etapa intermediară de săptămâna viitoare, pe Old Trafford.
Citește și:

Ralf Rangnick, noul antrenor al lui Manchester United

Ralf Rangnick are 63 de ani și are o vastă experiență în antrenorat, în special în fotbalul german. Fără să fi jucat fotbal la cel mai înalt nivel, Rangnick și-a început cariera de antrenor la doar 38 de ani, în ligile inferioare din Germania.
Prima mare performanță obținută a fost promovarea în Bundesliga pe banca celor de la Hannover 96, în sezonul 2001-2002. Ulterior a mai antrenate echipe importante în fotbalul german, precum Schalke, cu care a câștigat O Cupă a Germaniei, o Supercupă și o Cupă a Ligii, Stuttgart sau Hoffenheim.
În 2012 a ajuns la Red Bull Salzburg, ca Director Sportiv, contribuind esențial la progresul fantastic al austricilor, ocupând în paralel această funcție și la sora mai mare a celor de la Salzburg, Red Bull Leipzig. Între 2015 și 2019, Rangnick a fost și antrenorul echipei din Bundesliga, fiind practic omul care a transformat într-o forță gruparea din Leipzig, beneficiind și de investițiile masive ale celor de la Red Bull.
După ce a fost înlocuit pe bancă de Julian Nagelsmann, Rangnick a ocupat în continuare funcția numărul unu în departamentul sportiv al celor de la Red Bull. În vara acestui an, germanul a părăsit grupul Red Bull și a devenit Director Sportiv al rușilor de la Lokomotiv Moscova.
Oferta de la United l-a convins să revină în iarbă, despărțirea oficială de clubul din capitala Rusiei fiind dooar o chestiune de timp. Rangnick nu a lucrat niciodată cu jucători de talia celor de la United, dar dacă va reuși să gestioneze vestiarul are toate șansele să reușească să redreseze echipa și, de ce nu, să semneze în vara viitoare un contract pe termen mai lung.
De notat că Rangnick a fost aproape să ajungă la AC Milan în 2020. Pioli era pe făraș, dar practic a fost salvat de pandemie. După reluarea competițiilor, rossonerri au avut un parcurs fantastic și Pioli a fost păstrat, fiind și în prezent antrenorul echipei.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport - Premier League, 27-28 noiembrie 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo