Roman Abramovich a fost descalificat din funcția de director al Chelsea de către conducerea Premier League, dar este de așteptat ca vânzarea clubului să progreseze sub supravegherea guvernului britanic.
"În urma impunerii de sancțiuni de către Guvernul Marii Britanii, Consiliul de Administrație al Premier League l-a descalificat pe Roman Abramovici din funcția de director al Chelsea Football Club.
Decizia Consiliului de administrație nu are impact asupra capacității clubului de a se antrena și de a juca meciurile sale, așa cum se prevede în condițiile unei licențe eliberate de Guvern care expiră la 31 mai 2022", este comunicatul Premier League.
Premier League
Cristiano Ronaldo, în planurile lui Ten Hag! Ce așteptări are antrenorul de la starul lui United
ACUM 11 ORE
Sancționarea lui Roman Abramovich, joi, de către guvernul britanic, a dus la înghețarea activelor acestuia de pe teritoriul Regatului Unit, inclusiv a lui Chelsea.
Chelsea a primit însă o nouă licență specială pentru a-și continua activitatea, iar în aceste zile negociază cu Guvernul pentru a-i ușura restricțiile.
Cheltuielile pentru meciurile în deplasare sunt limitate la 20.000 de lire sterline, dar clubul poate primi premii în bani în acest sezon în competițiile în care concurează, fiind așteptate câteva modificări în zilele următoare.
Un purtător de cuvânt al Guvernului a declarat: "Guvernul este deschis spre vânzarea clubului și ar lua în considerare o cerere de licență pentru a permite acest lucru. Dar este absolut clar că orice fel de licență nu i-ar permite lui Roman Abramovici să beneficieze de vânzare".

Descalificarea lui Abramovich nu are vreun impact real asupra echipei Chelsea

Decizia conducerii Premier League de a-l descalifica pe Abramovich este puțin probabil să aibă vreun impact real, având în vedere că procesul de vânzare era deja în curs. Și nu afectează capacitatea lui Chelsea de a juca meciuri.
Abramovich a scos Chelsea la vânzare pe 2 martie, angajându-se să anuleze datoria de 1,5 miliarde de lire sterline a Albaștrilor către el și să redirecționeze toate încasările către o nouă fundație în beneficiul victimelor războiului din Ucraina.
https://i.eurosport.com/2022/03/10/3335247.jpg
Premier League
Jurgen Klopp, supărat pe fanii lui Wolverhampton! Ce l-a nemulțumit pe german
ACUM 12 ORE
Premier League
Geniul lui Pep Guardiola! "Una dintre cele mai bune schimbări din istoria Premier League"
ACUM 17 ORE