Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roman Abramovich, descalificat de Premier League. Comunicatul ligii

Andrei Nicolae

Actualizat 12/03/2022 la 15:42 GMT+2

Roman Abramovich a fost descalificat din funcția de director al Chelsea Football Club, a anunțat azi Consiliul de Adminstrație al Premier League

Roman Abramovich

Credit imagine: facebook

Roman Abramovich a fost descalificat din funcția de director al Chelsea de către conducerea Premier League, dar este de așteptat ca vânzarea clubului să progreseze sub supravegherea guvernului britanic.
"În urma impunerii de sancțiuni de către Guvernul Marii Britanii, Consiliul de Administrație al Premier League l-a descalificat pe Roman Abramovici din funcția de director al Chelsea Football Club.
Decizia Consiliului de administrație nu are impact asupra capacității clubului de a se antrena și de a juca meciurile sale, așa cum se prevede în condițiile unei licențe eliberate de Guvern care expiră la 31 mai 2022", este comunicatul Premier League.
Sancționarea lui Roman Abramovich, joi, de către guvernul britanic, a dus la înghețarea activelor acestuia de pe teritoriul Regatului Unit, inclusiv a lui Chelsea.
Chelsea a primit însă o nouă licență specială pentru a-și continua activitatea, iar în aceste zile negociază cu Guvernul pentru a-i ușura restricțiile.
Cheltuielile pentru meciurile în deplasare sunt limitate la 20.000 de lire sterline, dar clubul poate primi premii în bani în acest sezon în competițiile în care concurează, fiind așteptate câteva modificări în zilele următoare.
Un purtător de cuvânt al Guvernului a declarat: "Guvernul este deschis spre vânzarea clubului și ar lua în considerare o cerere de licență pentru a permite acest lucru. Dar este absolut clar că orice fel de licență nu i-ar permite lui Roman Abramovici să beneficieze de vânzare".

Descalificarea lui Abramovich nu are vreun impact real asupra echipei Chelsea

Decizia conducerii Premier League de a-l descalifica pe Abramovich este puțin probabil să aibă vreun impact real, având în vedere că procesul de vânzare era deja în curs. Și nu afectează capacitatea lui Chelsea de a juca meciuri.
Abramovich a scos Chelsea la vânzare pe 2 martie, angajându-se să anuleze datoria de 1,5 miliarde de lire sterline a Albaștrilor către el și să redirecționeze toate încasările către o nouă fundație în beneficiul victimelor războiului din Ucraina.
Premier League 12,13,14 martie 2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo