Cristiano Ronaldo nu a avut un an strălucit și nu se regăsește printre favoriții la câștigarea Balonului de Aur în acest an. De altfel, lusitanul nici nu s-a deplasat la Paris pentru festivitatea decernării trofeului, semn că nu se numără printre laureați.
În spatele deciziei starului de la United se află însă un alt amănunt. În urmă cu câteva zile, Pascal Ferre, redactorul șef al celebrei reviste France Football, a dezvăluit că Ronaldo i-a spus într-o conversație privată că marea sa ambiție pe finalul carierei este să-l depășească pe Lionel Messi la numărul de Baloane de Aur câștigate.
Citește și:
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Cristiano Ronaldo, cu gândul la barajul de calificare la CM din Qatar! "Va fi o bătălie frumoasă"
14/01/2022 LA 17:44

Cristiano Ronaldo, dezlănțuit în ziua decernării Balonului de Aur

Chiar în ziua decernării trofeului din acest an, Ronaldo a avut o reacție vehementă la adresa lui Ferre, spunând că acesta a mințit în afirmațiile făcute.
"Rezultatul de astăzi explică declarațiile lui Pascal Ferre de săptămâna trecută , când a spus că i-am dezvăluit că singura mea ambiție este să-mi închei cariera cu un Balon de Aur mai mult decât Lionel Messi.
Pascal Ferre a mințit, a folosit numele meu pentru a se promova pe el însuși și a promova publicația pentru care lucrează. Este inacceptabil ca persoana responsabilă pentru acordarea unui premiu atât de prestigios să poată minți în acest fel , într-o lipsă absolută de respect față de cineva care a respectat întotdeauna France Football și Balonul de Aur. Și a mințit din nou astăzi, justificând absența mea de la gală cu o așa-zisă carantină care nu ar trebui să existe.
Întotdeauna vreau să îi felicit pe cei care câștigă, ca dovadă a sportivității și fair-play-ului care mi-au ghidat cariera încă de la început, și o fac pentru că nu sunt niciodată împotriva nimănui. Câștig mereu pentru mine și pentru cluburile pe care le reprezint, câștig pentru mine și pentru cei care mă iubesc. Nu mă bat cu nimeni.
Cea mai mare ambiție a carierei mele este să câștig titluri naționale și internaționale pentru cluburile pe care le reprezint și pentru echipa națională a țării mele. Cea mai mare ambiție a carierei mele este să fiu un bun exemplu pentru toți cei care sunt sau vor să fie fotbaliști profesioniști. Cea mai mare ambiție a carierei mele este să-mi las numele scris cu litere de aur în istoria fotbalului mondial.
Voi încheia prin a spune că atenția mea este deja asupra următorului meci cu Manchester United și asupra a tot ceea ce, împreună cu colegii mei și cu fanii noștri, putem încă realiza în acest sezon. Restul? Restul este doar restul...", a scris Ronaldo pe contul personal de Instagram.
Gala decernării Balonului de Aur va avea loc în această seară la Paris și va începe la ora 21:30. Eurosport.ro vă va ține permanent la curent cu tot ce se întâmplă înainte și după festivitatea în care va fi anunțat cel mai bun fotbalist al lumii din 2021.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/29/3262799.png
Premier League
Zvonurile privind plecarea lui Ronaldo de la Manchester United, desființate! "Nu e stilul lui"
12/01/2022 LA 10:23
The Emirates FA Cup
Ralf Rangnick a dezvăluit ce se întâmplă cu Cristiano Ronaldo! "A avut probleme în ultimele zile"
11/01/2022 LA 08:31