Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ronaldo vs Messi: un plus de 98 de milioane de euro CR7! Suma colosală câștigată de Manchester United

Andrei Nicolae

Actualizat 11/09/2021 la 11:48 GMT+3

Cristiano Ronaldo l-a învins clar pe Lionel Messi în ceea ce privește vânzarea tricourilor în această vară. Manchester United a obținut un plus de aproape 100 de milioane de euro față de PSG.

Cristiano Ronaldo

Credit imagine: Getty Images

Transferurile lui Cristiano Ronaldo și Lionel Messi din vară, cei mai buni jucători ai lumii din ultimii 15 ani, au creat isterie în rândul fanilor Manchester United, respectiv PSG. Iar acest lucru se poate observa și după numărul de tricouri cumpărate. Deși au ajuns la 36 de ani, respectiv 34 de ani, cele două staruri mondiale încă vând excepțional.
Tricoul cu numărul 7 de la Manchester United, care a fost preluat de Cristiano Ronaldo, i-a adus echipei Manchester United venituri de 187 de milioane de lire sterline în doar opt zile (aproximativ 219 milioane de euro), conform Daily Mail. În schimb, PSG a obținut 103,8 milioane de lire sterline din vânzările pentru tricoul cu numărul 30, purtat de Lionel Messi. În euro, diferența dintre portughez și argentinian la vânzarea tricourilor este de aproximativ 98 de milioane de euro!
Tour d'Europe - Cristiano Ronaldo, l'attraction de Manchester United
În orice caz, ambele cluburi au obținut profituri substanțiale în urma aducerii lui Cristiano Ronaldo, respectiv Lionel Messi.
Tricoul lui CR7 a devenit cel mai bine vândut din istoria Premier League, după ce a revenit la gruparea de pe Old Trafford, unde a mai jucat în perioada 2003-2009. Practic, din comercializarea tricourilor, Manchester United a obținut de 14 ori mai mult decât prețul plătit pentru transferul lui de la Juventus! De partea cealaltă, PSG l-a transferat liber de contract pe Lionel Messi, iar cu suma obținută și-a asigurat deja banii pentru salariul pentru următorii 3 ani, cât se preconizează că va juca startul argentinian în capitala Franței.

Solicitările pentru tricoul "Ronaldo 7" au crescut cu 600% față de vara trecută

Manchester United a vândut tricouri ale lui CR7 de peste 200 de milioane de euro. Într-un studiu prezentat de sursa citată, solicitările pentru tricoul "Ronaldo 7" au crescut cu 600% față de vara trecută, când jucătorul începea un nou sezon cu Juventus Torino. Iar suma obținută de clubul de pe Old Trafford a fost atinsă în condițiile în care Ronaldo nu s-a aflat în Top 15 transferuri în Premier League, după sumele plătite în această vară. Cele mai scumpe tranzacții au fost ale lui Jack Grealish la Manchester City (118 milioane de euro) și Romelu Lukaku la Chelsea (115 milioane de euro).
Grealish și Lukaku s-au clasat pe locul al doilea și respectiv al patrulea după vânzările de tricouri din Premier League în această vară, Bruno Fernandes (Manchester United) fiind pe locul trei.
Paul Pogba, coechipierul lui Fernandes și Ronaldo, se află pe locul 5, ierarhia fiind continuată cu Mo Salah, Virgil van Dijk, Harry Kane, Kevin De Bruyne și Jadon Sancho.
Manchester United - Newcastle se va juca sâmbătă, 11 septembrie, de la ora 17 pe Eurosport 1
Arsenal, clubul care a vândut cele mai multe tricouri în vara trecută, a căzut pe 4 în Premier League. Bineînțeles, Manchester United a urcat pe locul 1. Gruparea de pe Old Trafford a înregistrat o creștere cu 62% a vânzărilor de tricouri, procent care este așteptat să crească odată cu debutul lui Cristiano Ronaldo în Manchester United – Newcastle, meci programat azi de la ora 17:00 și transmis în direct de Eurosport 1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo