Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

S-a anunțat programul noului sezon din Premier League! Manchester City și Liverpool încep sezonul în deplasare

Alex Masgras

Publicat 16/06/2022 la 12:19 GMT+3

Astăzi a fost anunțat programul noului sezon din Premier League. Manchester City și Liverpool, cele două echipe care s-au luptat până în ultima etapă la titlu, vor începe următorul sezon în deplasare.

Jurgen Klopp și Pep Guardiola

Credit imagine: Getty Images

Astăzi s-a anunțat programul sezonului viitor din Premier League. Sezonul începe mai devreme, pe 6 august, tocmai din cauza Cupei Mondiale din Qatar.
Campioana Manchester City va începe apărarea trofeului cucerit luna trecută pe London Stadium, urmând să joace în prima etapă contra lui West Ham. Liverpool, vicecampioana sezonului, va juca împotriva nou-promovatei Fulham, tot în deplasare.
Everton, echipă care s-a salvat pe ultima sută de metri sezonul trecut, va începe sezonul pe teren propriu, urmând să întâlnească fosta echipă a antrenorului Frank Lampard, Chelsea.
Erik Ten Hag, noul antrenor al lui Manchester United, va avea parte de un debut pe teren propriu în Premier League. Echipa sa va primi vizita celor de la Brighton în prima etapă a noului sezon, echipă care a învins-o pe United la finalul sezonului trecut cu 4-0.
La fel ca în sezonul trecut, Arsenal va începe sezonul în deplasare. De data aceasta, echipa lui Mikel Arteta va juca pa Selhurst Park împotriva lui Crystal Palace, în primul meci al noului sezon. Anul trecut, Arsenal a jucat tot în primul meci al sezonului, pe terenul lui Brentford, pierzând în fața nou-promovatei de la acea vreme, scor 0-2.
Cele două dueluri dintre Manchester City și Liverpool, așteptate cu nerăbdare de fanii celor două echipe și nu numai, se vor disputa în acest sezon pe 15 octombrie (Anfield) și 1 aprilie (Etihad).
Citește și:

Cupa Mondială din Qatar dă peste cap calendarul din Premier League

Cupa Mondială dă peste cap programul campionatelor din Europa. Premier League renunță la maratonul de meciuri dintre Boxing Day și Anul Nou, din cauza turneului final din Qatar. În mod normal, între Boxing Day și Anul Nou erau programate zilnic partide din Premier League, dar sezonul acesta programul va suferi modificări.
Pentru că finala Cupei Mondiale va avea loc pe 18 decembrie, Premier League revine chiar de Boxing Day, urmând ca meciurile în acea perioadă să se dispute pe 26 decembrie, 31 decembrie și 2 ianuarie.
Această decizie vine și după ce Pep Guardiola sau Jurgen Klopp s-au plâns de programul extrem de încărcat din perioada sărbătorilor de iarnă în Anglia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo