Șeicii de la Newcastle l-au transferat în această iarnă pe Kieran Trippier, fundașul pentru care au plătit 15 milioane de euro către Atletico Madrid. Potrivit presei din Spania, șefii de pe St James Park au mai pus ochii acum pe un alt jucător din echipa lui Diego Pablo Simeone.
Este vorba despre Yannick Ferreira-Carrasco, atacantul de 28 de ani care mai are contract cu campioana din La Liga până în 2024. Belgianul, care a fost destul de criticat în primii ani la Atletico, a avut parte în perioada 2018-2020 de o experiență în China, de unde s-a întors pe Wanda Metropolitano mai bine pregătit.
Carrasco, cotat de site-ul transfermarkt.com la 40 de milioane de euro, este acum unul dintre liderii madrilenilor, fiind nelipsit din echipa de start a lui Simeone, care nu vrea să audă de un transfer al atacantului. Pe urmele belgianului se află mai multe echipe din Europa, însă clubul care pune cea mai mare presiune este Newcastle, arabii fiind dispuși să îi ofere un salariu cu care cei de la Atletico nu pot concura.
Liga
Real Madrid, Barcelona și Atletico, fără victorie în penultima etapă din La Liga! Rezultatele serii
15/05/2022 LA 19:38
Conform jurnaliștilor publicației El Nacional, Cholo Simeone are încredere că Yannick Ferreira-Carrasco a învățat să dea prioritate fotbalului înaintea banilor și se bazează și pe faptul că proiectul sportiv al madrilenilor este mai consolidat decât cel al englezilor, care se află acum în lupta pentru evitarea retrogradării.
Rămâne de văzut ce decizie vor lua oficialii de pe Wanda Metropolitano în legătură cu belgianul, mai ales că șefii lui Newcastle sunt dispuși să ofere până la 50 de milioane de euro pentru a-i obține transferul.
Citește și:

Newcastle, interesată de transferul lui Mario Balotelli

Newcastle a realizat trei transferuri în această iarnă, dar Eddie Howe are promisiuni că vor mai ajunge jucători sub comanda sa până la finalul perioadei de mercato. Șefii clubului sunt conștienți că echipa are nevoie de întăriri pentru a fi sigură de rămânerea în Premier League, iar în aceste zile se lucrează pe mai multe fronturi pentru găsirea celor mai bune soluții.
Venirea lui Wood va aduce cu siguranță un plus ofensivei, dar presa britanică scrie că Newcastle este pe urmele încă unui atacant, deși ipoteza lansată pare surprinzătoare. Este vorba despre Mario Balotelli, care joacă în prezent în campionatul Turciei, la Adana Demirspor.
Conform Daily Mail, Murat Sancak, președintele grupării turce, a confirmat că Newcastle este interesată de atacantul italian. Acesta are o clauză de reziliere în contract, care în mod normal nu ar fi una exagerată sau peste puterile financiare ale celor de la Newcastle.
Turcii nu vor să-l vândă pe Balotelli, care a marcat 8 goluri și a dat 4 assist-uri în acest sezon, drept pentru care au refuzat o ofertă pentru el venită din Arabia Saudită, conform spuselor oficialului. Totuși, dacă Newcastle va achita clauza de reziliere, cei de la Adana nu vor mai putea face nimic, astfel că e posil ca Balotelli să primească o ultimă șansă de a juca la cel mai înalt nivel.
Ajuns la 31 de ani, Balotelli nu e străin de Premier League, unde a jucat la Manchester City și Liverpool, astfel că o revenire în cel mai puternic campionat de fotbal al lumii i-ar putea surâde.
Liga
Simeone, întrebat de ce a dat mâna cu Ancelotti deși pe Klopp îl lăsase cu mâna întinsă în toamnă
10/05/2022 LA 05:35
Liga
Care a fost prioritatea lui Ancelotti în meciul cu Atletico Madrid: "Am vrut să evităm problemele"
09/05/2022 LA 07:03