Ole Gunnar Solskjaer pierde și susținerea celor care i-au fost alături și în momentele dificile ale mandatului său la Manchester United. Antrenorul norvegian pare să nu mai aibă viitor pe Old Trafford, după începutul sub așteptări din acest sezon, în condițiile în care fanii "diavolilor roșii" aveau speranțe mai mari, mai ales după revenirea lui Cristiano Ronaldo la echipă, dar și după sosirea unor jucători precum Varane sau Sancho la United.
Rio Ferdinand, fostul fundaș al lui United și actual analist tv, este de părere că acesta este momentul potrivit pentru Ole Gunnar Solskjaer să părăsească echipa de pe Old Trafford. Fost coechipier cu Solskjaer, Ferdinand l-a susținut pe antrenorul norvegian în trecut, chiar dacă nu a fost mereu convins că acesta poate fi antrenorul care va readuce gloria lui United:
"Am început sezonul cu speranțe așa mari, plus transferurile pe care le-am făcut, chiar am crezut că a venit vremea noastră. Ole a fost adus să ne aducă în acel punct, să îi facă pe jucători să se lupte pentru titlu. Nu cred că putem să ne batem la titlu. Mă uit la echipa noastră în fiecare săptămână și mă întreb ce putem face din punct de vedere tactic.
Premier League
Vedetele din Premier League vor să se renunțe la VAR!
02/10/2022 LA 07:47
https://i.eurosport.com/2019/06/12/2613151.jpg
Nu văd vreo filosofie sau vreo identitate în modul în care Manchester United joacă. Stau și privesc confuz echipa. În adâncul sufletului am fost mereu sceptic, putea să ne facă campioni? Nu am fost mereu convins 100%, nu eram sigur că poate face asta.
Dar văzând ce echipă are la dispoziție și începutul acestui sezon, cred că a venit timpul să lase locul altcuiva. Și mai cred că Ole poate pleca cu fruntea sus, pentru că din momentul în care a venit, până la începutul acestui sezon, au fost lucruri pozitive", a spus Rio Ferdinand în podcastul său, Five with Vibe.

Rio Ferdinand în 2019: "Ole este la volan, Man United s-a întors"

În martie 2019, după ce United a obținut calificarea în sferturile UEFA Champions League pe Parc des Princes, chiar în ultimele secvențe ale dublei cu Paris Saint-Germain, Rio Ferdinand a fost cel care a îndemnat conducerea lui United să îi ofere lui Solskjaer un nou contract. Până în acel moment, norvegianul era interimar pe Old Trafford, după ce "diavolii roșii" se despărțiseră de Jose Mourinho la finalul anului 2018.
"Ascultați, Man United poate nu îmi va mulțumi, dar luați contractul, puneți-l pe masă, lăsați-l să semneze și să pună orice numere vrea el, ținând cont de ce a făcut de când a venit. Să semneze contractul, Ole este la volan, își face treaba. Man United s-a întors", spunea Rio Ferdinand în martie 2019.
În acest moment, Manchester United se află pe locul 6 în Premier League, cu 17 puncte adunate în primele 11 etape.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League
Erling Haaland, lăsat perplex de Guardiola! "E o nebunie, nu înțeleg cum e posibil așa ceva"
01/10/2022 LA 12:30
Premier League
Brazilianul Richarlison, explicațiile trecerii sale de la Everton la Tottenham!
17/09/2022 LA 09:47