Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Solskjaer are o clauză de reziliere uriașă! Cât trebuie să-i plătească Man United dacă îl va demite

Nicu Savin

Publicat 27/10/2021 la 20:48 GMT+3

Ole Gunnar Solskjaer a fost confirmat în funcție în ciuda rezultatelor dezastruoase ale lui Manchester United din ultima vreme, dar viitorul norvegianului este în continuare incert. Managerul nu se gândește să demisioneze, mai ales are o clauză de reziliere uriașă, în valoare de 7,5 milioane de £.

Ole Gunnar Solskjaer

Credit imagine: Getty Images

Soarta lui Ole Gunnar Solskjaer pe banca lui Manchester United atârnă de un fir de ață. Demiterea norvegianului a apărut din nou pe tapet după ultimele rezultate ale "diavolilor", în special după eșecul usturător suferit împotriva rivalei Liverpool, scor 0-5.
Conducerea clubului a avut o întâlnire de urgență pentru a-i stabili viitorul lui Solskjaer, iar oficialii au decis să meargă în continuare pe mâna norvegianului, decizie la care a contribuit și Sir Alex Ferguson, care are în continuare un cuvânt greu de spus în cadrul clubului.
Chiar dacă rezultatele nu îl vor ajuta, Solskjaer nu are niciun motiv să-și dea demisia. Conform Daily Mail, managerul de pe Old Trafford are o clauză de reziliere foarte mare, în valoare de 7,5 milioane de £, bani pe care ar urma să-i încaseze doar dacă va fi dat afară.
Solskjaer a ajuns pe banca lui United în 2018 și în ciuda unor progrese răzlețe pe care le-a cunoscut echipa sub conducerea sa, norvegianul nu a câștigat deocamdată niciun trofeu cu echipa de pe Old Trafford, iar răbdarea fanilor a cam ajuns la sfârșit.
Mai mult, presa britanică a scris că nici jucătorii nu mai au încredere în Solskjaer, chiar dacă la suprafață grupul pare că este unit și fotbaliștii îl susțin în continuare pe antrenor.
Citește și:

Solskjaer depinde în mare măsură de următoarele 3 rezulatate

Marea problemă a oficialilor clubului este că nu au o variantă viabilă pentru a-l înlocui pe Solskjaer. Singurul nume mare disponibil este Antonio Conte, care ar fi dispus să accepte oferta, dar italianul nu ar fi neapărat pe placul conducerii și nici a jucătorilor. Zidane a fost o altă variantă vehiculată, dar francezul preferă să aștepte să preia naționala Franței, nedorind o aventură în Premier League, un campionat pe care nu-l cunoaște.
În aceste condiții, e foarte probabil ca șefii lui United să aștepte până în vara viitoare pentru a face o schimbare pe banca tehnică, când teoretic ar fi mai ușor să angajeze un nou tehnician. Principalul vizat în acest context ar fi Brendan Rodgers, care în acest moment e greu de convins să renunțe la proiectul început la Leicester.
Viitorul lui Solskjaer la United depinde în mare măsură de rezulatatele din următoarele 3 jocuri, care se anunță infernale pentru "diavoli". La finalul acestei săptămâni, Man United va juca în deplasare cu Tottenham, meci transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1, sâmbătă, de la ora 19:30. Ulterior, United va juca în deplasare cu Atalanta, în etapa a 4-a din grupele Champions League, iar apoi va avea derby-ul cu Manchester City.
Chiar dacă programul este extrem de greu, Solskjaer s-ar putea salva prin aceste partide. Și în sezonul trecut norvegianul a fost amenințat cu demiterea, dar echipa a reușit să strălucească în cele mai dificile momente, astfel că antrenorul și-a salvat postul de fiecare dată.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport în etapa a 10-a din Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo