Newcastle a făcut obiectul unei preluări spectaculoase în această pauză internațională, clubul fiind preluat în schimbul a 300 de milioane de lire sterlini. Tranzacția a fost susținută de Prințul Mohammad Bin Salman din Arabia Saudită, al doilea cel mai important om din țară, cu o avere estimată la 320 de miliarde de lire sterline.
Acum, lumea fotbalului așteaptă să vadă și primele mutări ale noilor proprietari saudiți, atât la nivelul băncii tehnice, cât și la nivelul lotului de jucători, mai ales că echipa este în zona retrogradării în acest moment. În plus, oficialii care condus clubul nu și-au ascuns intențiile în viitor de a lupta pentru titlu în Premier League.
Premier League
Petr Cech și-a pierdut slujba la Chelsea, iar reacțiile au venit: "Mi-e frică de acești proprietari"
27/06/2022 LA 11:41
În ultimele zile s-au vehiculat o serie de antrenori și jucători importanți care ar putea ajunge la Newcastle în perioada următoare. Rio Ferdinand, fostul fundaș al Manchester United, a avut chiar o opinie publică pe marginea acestui subiect. El consideră că noii proprietari ai clubului ar trebui să vizeze tinerii jucători englezi în fereastra de transferuri din ianuarie în loc de vedete de top din străinătate.

Starurile din naționala Angliei propuse pentru transferuri la Newcastle

Potrivit Daily Mail, care a preluat un interviu al fundașului de pe Youtube, ar trebui să încerce să transfere chiar câteva dintre vedetele Angliei lșa Euro 2020, adică pe Raheem Sterling, Jesse Lingard și Declan Rice.
"Aș încerca semnăturile unui cuplu uriaș, care cred că ar putea fi obținute. M-aș uita la oameni precum Raheem Sterling. Raheem Sterling nu joacă în mod regulat, aș merge să-i pun întrebarea. M-aș duce și l-aș întrebat pe Declan Rice. Ce se întâmplă? Aceștia doi jucători ar fi primii pe lista mea, aș face tot posibilul să-i iau. Și apoi aș încerca să aduc oameni ca Jesse Lingard. Sunt transferuri nerealiste până când nu pui întrebarea. Dar aș merge acolo pentru a obține răspunsuri", a precizat Ferdinand.
https://i.eurosport.com/2021/09/22/3224871.jpg
Deși pe plan internațional s-au vehiculat inclusiv nume precum Kylian Mbpape și Erling Haaland, ca posibile transferuri pentru Newcastle, Rio Ferdinand nu crede în astfel de povești.
"Kylian Mbappe este doar în țara viselor, dar există oameni în loturile echipelor Manchester United, Chelsea, Manchester City (n.r. care nu joacă titulari) care ar putea fi luați. M-aș uita la astfel de jucători", a adăugat fostul star de pe Old Trafford.
Apoi, Rio Ferdinand a propus apoi alți jucători, care, în opinia lui, va exploda în viitor: "Știi după cine m-aș duce și i-aș transfera acum? Aș fi înnebunit după tineri. Talent englez. Cele mai bune talente tinere din Anglia. Max Aarons, fundașul dreapta la Norwich, jucător sub 21 de ani. Conor Gallagher. Sunt două nume pe care aș vrea să-i văd acolo, la Newcastle. Vreau talente tinere din Anglia. Newcastle este un club englez, aș vrea un nucleu tânăr de jucători englezi".
https://i.eurosport.com/2021/10/11/3235340.jpg
Premier League
Petr Cech pleacă și el de la Chelsea: "Am simțit că acesta este momentul potrivit să plec"
27/06/2022 LA 11:07
Premier League
Liverpool, 34 de milioane de lire sterline pentru un mijlocaș de la Porto! Cât cer portughezii
26/06/2022 LA 10:56