Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vânzarea lui Chelsea, în aer! Abramovich, bănuit de rea credință! Ce au descoperit autoritățile

Nicu Savin

Publicat 16/05/2022 la 21:04 GMT+3

Vânzarea lui Chelsea către consorțiul condus de Todd Boehly este pusă sub semnul întrebării, după ce autoritățile britanice care trebuie să-și dea acordul pentru finalizarea trazacției au descoperit mai multe nereguli, Roman Abramovich fiind bănuit că vrea să-și însușească o parte din bani, deși a promis că va dona suma victimelor războiului din Ucraina.

Chelsea owner Roman Abramovich is seen on the stand during the Barclays Premier League match between Chelsea and Sunderland at Stamford Bridge on December 19, 2015 in London

Credit imagine: Eurosport

Chelsea părea că va intra curând în normalitate, după ce clubul a avut enorm de suferit ca urmare a sacțiunilor impuse de guvernul britanic lui Roman Abramovich. Magnatul rus a fost astfel obligat să scoată clubul la vânzare, dar lucrurile s-au mișcat greu și această situație pare să continue.
S-a pierdut enorm de mult timp pentru găsirea unui cumpărător credibil, dar în urmă cu două săptămâni presa engleză a anunțat că americanul Todd Boehly va deveni noul proprietar al londonezilor, oferta sa de 2,6 miliarde de £ fiind acceptată de Roman Abramovich, cu acordul oficialilor clubului.
Rămânea doar ca autoritățile din Anglia să dea undă verde încheierii tranzacției, dar lucrurile au luat o turnură neașteptată. Conform The Times, Abramovich refuză să încheie acordul propus de guvernanții britanici. Din acest motiv, rusul este bănuit că ar încerca să-și înușească printr-un tertip 1,6 miliarde de £ din suma pe care ar plăti-o Boehly.
Abramovich a declarat public că toți banii pe care îi va obține din vânzarea clubului Chelsea vor merge către victimele războiului din Ucraina. Guvernul a fost de acord, dar există neconcordanțe între cele două părți privind drumul banilor pe care ar urma să-i plătească noul proprietar.
Citește și:

Chelsea riscă să rămână fără licență după 31 mai

Concret, guvernul vrea ca întreaga sumă să intre într-un cont de depozit creat special, iar apoi să fie direcționată către o fundație caritabilă, care să-i folosească pentru ajutorarea Ucrainei. Abramovich a refuzat însă această variantă și cere ca 1,6 miliarde de £ să fie distribuite către Camberley International Investments, o companie înregistrată în Jersey, care o va dona ulterior victimelor războilui din Ucraina. Guvernanții susțin că acest lucru ar încălca regulile de sancționare impuse lui Abramovici, deoarece nu ar exista garanții că banii nu vor ajunge apoi în posesia lui Abramovich sau a apropiaților săi.
"Există o îngrijorare destul de serioasă în guvern că înțelegerea s-ar putea destrăma și că Roman Abramovici este dispus să o lase pe Chelsea să se destrame. Există o alarmă în guvern cu privire la decalajul dintre ceea ce Abramovich a spus în mod public șimodul cum dorește să se angajeze legal în procesul de vânzare. Suntem destul de îngrijorați că vânzarea lui Chelsea nu va putea fi finalizată în limita termenelor stabilite", ar fi declarat o sursă guvernamentală, citată de The Times.
Chelsea funcționează momentan sub o licență specială, care e valabilă doar până pe 31 mai. Oficialii clubului sperau ca vânzarea să se finalizeze până la data respectivă, dar impedimentele apărute ar putea crea probleme uriașe pentru londonezi. Pe data de 8 iunie va avea loc Adunarea Generală a Premier League, iar dacă la acea dată Chelsea nu va avea licență completă nu va fi eligibilă pentru a fi înscrisă în Premier League și nici nu va putea fi desemnată ca reprezentantă a Angliei în Champions League.
Așadar, ceasul ticăie alarmant pentru Chelsea, dar nimeni din club nu poate face nimic. Totul depinde de înțelegerea dintre Roman Abramovich și guvernul britanic, iar fiecare zi care trece fără a se ajunge la un consens este în detrimentul clubului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo