Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wayne Rooney, despre problemele sale de la începutul carierei: "Nu eram pregătit de așa ceva"

Alex Masgras

Publicat 06/02/2022 la 11:09 GMT+2

Wayne Rooney a vorbit pentru prima oară despre problemele pe care le-a întâmpinat la începutul carierei sale. Debutant în Premier League la 16 ani și la 17 ani în naționala Angliei, Rooney a avut câțiva ani dificili în debutul carierei din cauza celebrității.

Manchester United's Wayne Rooney celebrates scoring their first goal

Credit imagine: Reuters

Wayne Rooney a fost unul dintre cei mai importanți jucători englezi din ultimii 20 de ani. Acesta a scris istorie la Manchester United, sub comanda lui Sir Alex Ferguson. Un adevărat fenomen, Rooney a debutat în Premier League pentru Everton, la numai 16 ani, în timp ce la naționala de seniori a Angliei a debutat la numai 17 ani.
Săptămâna viitoare, un documentar produs de Amazon va spune povestea lui Wayne Rooney. Cu ocazia acestui documentar, englezul s-a deschis și a vorbit fără perdea despre greutățile pe care le-a întâmpinat la începutul carierei.
Acesta a recunoscut că nu era pregătit de viața pe care fotbalul i-a adus-o, de celebritatea cu care trebuia să se confrunte de la o vârstă fragedă, în condițiile în care și-a pierdut mama, chiar înainte de debutul său.
"Să devin un jucător în Premier League la 16 ani, să joc în echipa națională, nu eram pregătit de așa ceva. Nu m-am gândit niciodată la cealaltă parte a vieții de fotbalist. Nu eram pregătit de această parte a vieții mele. Mi-a luat mult timp să mă obișnuiesc și să înțeleg cum trebuie să gestionez acest lucru. Era ca și cum erai aruncat într-un loc în care nu erai confortabil. A fost dificil.
Am făcut multe greșeli când am fost tânăr, unele și cu presa. Pentru mine, să mă confrunt cu ce era în presă, cu antrenorul, cu familia, a fost dificil. În primii ani la Manchester United, până să se nască primul meu fiu, Kai, mă închideam în casă. Niciodată nu ieșeam.
Erau momente când aveai câteva zile la rând libere iar eu pur și simplu mă închideam în casă și beam, încercând să mă deconectez de la toate lucrurile care se întâmplă", a spus Rooney.
Citește și:

Problemele lui Rooney s-au regăsit și în jocul său

Toate aceste probleme ale lui Wayne Rooney s-au regăsit și în jocul său. Acesta era un jucător care dădea totul pe teren, dar se putea observa că acțiunile sale din timpul partidelor sunt influențate de problemele cu care se confrunta. De la nervi și cartonașe roșii, până la sărbătorirea golurilor, Rooney era influențat de problemele sale. Cu toate acestea, acutalul antrenor al celor de la Derby County a depășit această perioadă dificilă a vieții sale.
"La începutul carierei, eram un jucător foarte nervos, care lua multe cartonașe roșii ciudate. Furia apărea mereu când mă apucam de băut. Când am învățat să controlez acest lucru, m-am detașat, dar am pierdut ceva din jocul meu. Era ca și cum îmi pierdeam ceva din joc dacă eram liniștit, cu mintea limpede.
Referee Horacio Elizondo of Argentina shows England's Wayne Rooney a red card
Eram mereu nervos și agresiv când eram mic. Acest lucru era evident și la fotbal. Era clar că aveam probleme și încercam să mă ocup de ele, dar acum e bine că le am sub control", a mai spus Rooney.
Wayne Rooney a marcat 208 goluri în 491 de partide în Premier League, câștigând de 5 ori titlul în Premier League. La naționala Angliei, Rooney a marcat 53 de goluri în 119 partide.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo