Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Who’s better | Ben White vs Craig Dawson, duelul fundașilor centrali în Arsenal-West Ham

Alex Masgras

Publicat 14/12/2021 la 08:37 GMT+2

Arsenal și West Ham se întâlnesc la mijlocul acestei săptămâni, într-o nouă etapă intermediară. Partida de pe Emirates va avea loc miercuri seară, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player, începând cu ora 22:00.

Ben White și Craig Dawson

Credit imagine: Eurosport

Arsenal-West Ham din etapa cu numărul 17 în Premier League se anunță un meci extrem de interesant. Într-o nouă etapă intermediară, într-un moment al sezonului în care calendarul este foarte încărcat pentru echipele din Premier League, fiecare punct contează.
Arsenal a trecut peste cele două înfrângeri din deplasare, Old Trafford și Goodison Park, revenind etapa trecută cu o victorie pe Emirates. Echipa lui Mikel Arteta s-a impus cu 3-0 în fața celor de la Southampton, iar după 16 etape se află pe locul 6, cu 26 de puncte, la doar două puncte distanță de ocupanta locului 4 și adversara sa de miercuri seară, West Ham.
Echipa lui David Moyes are un nou sezon de excepție, după ce și sezonul trecut a avut un parcurs foarte bun, luptându-se până spre finalul sezonului pentru un loc de UEFA Champions League. Din nefericire pentru "ciocănari", nu au opținut calificarea în Champions League, dar sezonul acesta par să fie și mai motivați. West Ham merge pe Emirates după o remiză albă pe terenul lui Burnley, care pare că a mai domolit entuziasmul în urma victoriei cu Chelsea de pe teren propriu.

Ben White, cel mai scump fundaș din istoria lui Arsenal

Ben White a sosit în această vară la Arsenal de la Brighton, după ce echipa lui Mikel Arteta a plătit pentru acesta 58,5 de milioane de euro. Mutare privită cu scepticism de cei mai mulți, prestațiile lui Ben White din acest sezon i-au făcut și pe cei mai aprigi contestatari ai săi să îi acorde timp fundașului de 24 de ani.
BRENTFORD, ENGLAND - AUGUST 13: Ben White of Arsenal challenges Ivan Toney of Brentford during the Premier League match between Brentford and Arsenal at Brentford Community Stadium on August 13, 2021 in Brentford, England. (Photo by Stuart MacFarlane/Arse
White s-a integrat perfect într-o linie de fund tânără pe care o aliniază Mikel Arteta la Arsenal, jumătate din cele 14 partide din Premier League în care a evoluat fiind fără gol primit de "tunari". White este un apărător în care Arteta are mare încredere, fiind de părere că poate deveni extraordinar, în ciuda faptului că nu are foarte multă experiență la cel mai înalt nivel.
Pe lângă calitățile de apărător, Ben White este un fundaș care nu se ferește să înainteze cu balonul și să preia inițiativa. Printre calitățile pe care Mikel Arteta le-a apreciat cel mai mult la acesta se numără calmul cu care ia decizii și încrederea pe care o arată în teren. Un rol important în ascensiunea lui White l-a avut și Marcelo Bielsa, tehnicianul lui Leeds, acolo unde a evoluat în sezonul 2019/20, ajutând-o să promoveze în Premier League.

Craig Dawson, una dintre cele mai bune afaceri ale lui Tottenham

Craig Dawson a ajuns la West Ham în octombrie 2020 sub formă de împrumut de la Watford. Fundașul central englez, care acum a ajuns la vârsta de 31 de ani, a impresionat pe toată lumea din echipa "ciocănarilor", în mod special pe antrenorul lui West Ham, David Moyes.
West Ham United's English defender Craig Dawson (L) celebrates with West Ham United's English midfielder Declan Rice (R) after scoring the opening goal of the UEFA Europa League group H football match between West Ham United and Genk at The London Stadium
Doar de 15 partide a avut nevoie Dawson în sezonul trecut ca să îl convingă pe Moyes să îl cumpere în această vară. Watford, fosta sa echipă, a primit doar 2 milioane de lire sterline. Dacă ne raportăm la sumele care circulă în fotbalul zilelor noastre, în mod special în Premier League, West Ham a făcut o adevărată afacere, în condițiile în care Dawson s-a dovedit a fi un adevărat stâlp în apărarea lui David Moyes.
Până să ajungă la Watford, Dawson a mai jucat în Premier League și pentru West Bromwich Albion. Chiar dacă a a așteptat ani buni pentru a ajunge la un nivel ridicat, Dawson trăiește la West Ham cele mai bune sezoane ale carierei sale. În actuala stagiune, acesta a jucat în 13 partide pentru echipa care se află pe locul 4 în Premier League.
Pentru Moyes, indisponibilitatea fundașilor centrali începe să devină o problemă. Victoriile cu Liverpool și Chelsea s-au soldat și cu accidentări. În partida cu "cormoranii", acesta l-a pierdut pe Ogbonna, în timp ce cu Chelsea, Zouma a ieșit accidentat. Cu toate acestea, la meciul cu Burnley, Dawson a făcut pereche cu Issa Diop, în ceea ce pare să fie noua formulă pentru apărarea lui West Ham în următoarea perioadă.
Cine este mai bun?
Arsenal-West Ham este miercuri de la 22:00, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Program etapa 17, Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo