Fotbaliștii ucrainieni suferă enorm din cazua evenimentelor tragice din țara lor. Fotbalul a trecut în plan secund pentru aceștia în contextul actual, iar acest lucru e absoulut normal. Unii dintre ei sunt puternici psihic, cum e cazul lui Zinchenko, despre care Guardiola a spus că aeste gata să joace în orice moment.
Alții cu siguranță nu se pot concentra la fotbal, iar unul dintre ei este Andriy Yarmolenko, atacantul de bandă al celor de la West Ham United. Acesta a cerut clubului câteva zile de pauză, iar oficialii și antrenorul Dadvid Moyes nu s-au opus, menționând că înțeleg pe deplin situația.
"Nu este într-o situație plăcută. I-am oferit câteva zile libere, mi se pare firesc. Știu că e dificil prin ceea ce trece, tocmai de asta am discutat cu el, am vorbit și cu oamenii din conducere. I-am spus că dacă îl putem ajuta în vreun fel, suntem aici! M-a întrebat dacă poate avea o mică pauză. Știm că familia lui trece prin momente dificile. La antrenamentul de joi a fost foarte trist", a spus Moyes, citat de Mirror.
Premier League
Arsenal e mare favorită la locul 4, dar nu e 100% sigură de locul de Champions League
09/03/2022 LA 10:31
Citește și:

Yarmolenko nu se poate concentra la fotbal în contextul războiului din Ucraina

Managerul "ciocănarilor" a mers și mai departe și a condamnat ferm evenimentele din Ucraina, spunând că un război este ultimul lucru de care omenirea avea nevoie în acest moment: "Suntem cu toții profund întristați de ceea ce se petrece și cu toții sperăm cu disperare că nu vor exista victime, dar știm că au existat deja. Suntem într-adevăr întristați de asta. Tocmai am ieșit din pandemie și ultimul lucru de care avem nevoie este să avem de a face cu un război. Chiar nu ne dorim asta deloc."
Andriy Yarmolenko are 32 de ani și joacă la West Ham din 2018, când londonezii au plătit 18 milioane de £ pentru el către Borussia Dortmund. În acest sezon, atacantul de bandă a jucat 22 de meciuri în toate comnpetițiile, marcând un singur gol și oferind 3 assist-uri.
Yarmolenko este al doilea cel mai bun marcator din istoria naționalei Ucrainei, cu 44 de goluri în 106 partide, fiind la numai 4 reușite distanță de recordul celebrului Andriy Shevchenko.
Premier League
Liverpool depinde doar de ea în lupta pentru titlu, în Premier League. Klopp. Calcule
21/02/2022 LA 06:14
Premier League
Unul din granzii Angliei, OUT din lupta pentru un loc de UCL. Cum arată bătălia pentru locul 4
14/02/2022 LA 07:25