Oleksandr Zinchenko este foarte afectat de războiul declanșat în Ucraina la finalul lunii februarie. Fundașul lui Manchester City a transmis un nou mesaj în care le-a cerut oamenilor să continue să vorbească despre ceea ce se întâmplă în țara sa natală.
Fotbalistul speră că astfel armata rusă se va opri din a distruge orașele și a-i ataca pe civili, atacuri sângeroase care au dus la moartea mai multor copii nevinovați.
"Nu sunt doar un fotbalist ucrainean, ci și un cetățean ucrainean. Acum, țara mea se apără împotriva agresiunii ruse, mii de oameni mor. Trupele ruse au distrus deja mai multe orașe, bombe și obuze cad asupra caselor civililor pașnici.
Fotbal
"Dacă nu ar fi fiica mea, aș fi la război!" Zinchenko, reacție emoționantă înainte de City-United
05/03/2022 LA 12:38
M-am născut și am crescut în regiunea Zhytomyr. Pe 8 martie, avioanele rusești au atacat Malyn, orașul de lângă Zhytomyr. Unul dintre aceste atacuri aeriene a ucis o familie de cinci persoane, inclusiv un copil. Am și eu o fetiță și mi se rupe inima când mă gândesc la câți copii de vârsta ei mor și câți devin orfani în acest război.
Sunt deja peste 140 de copii morți și vor fi mai mulți dacă nimeni nu oprește această invazie. Vă rog, vă rog, vorbiți despre ce se întâmplă! Nu tăceți în timp ce copii mici mor în fiecare zi. Vă rugăm să ne ajutați cu cuvintele și sprijinul vostru. Opriți-l pe Putin! Salvați copiii ucraineni", a spus Zinchenko, într-un mesaj video postat pe contul său de Instagram.
Citește și:

"DACĂ NU AR FI FIICA MEA, AȘ FI LA RĂZBOI!"

Acesta nu a fost primul mesaj transmis de jucătorul lui Manchester City. La începutul lunii martie, Oleksandr Zinchenko a vorbit despre situația din Ucraina și s-a arătat surprins de faptul că fotbaliștii ruși nu au reacționat și nu au transmis niciun mesaj prin care poporul rus să înțeleagă ceea ce se întâmplă cu adevărat în această perioadă, ținând cont de dezinformarea pe care o doresc oficialii din Rusia.
"M-a surprins că nimeni, nici măcar unul dintre ei, dintre toți, nu a zis nimic. Majoritatea joacă la națională și au mulți urmăritori pe Instagram, Facebook, oriunde o fi. Și ar putea, cel puțin, face ceva pentru a opri războiul. Oamenii i-ar putea asculta.
Știu că sunt speriați. Dar de ce le este frică? Nu le vor face nimic lor. Cel puțin ar putea să își exprime pozițiile, însă nu o fac, pur și simplu ignoră. Nu știu de ce", a declarat Zinchenko, în urmă cu o lună, pentru BBC.
În plus, fotbalistul în vârstă de 25 de ani a spus că este extrem de afectat de ceea ce se întâmplă și că s-ar fi dus să lupte pentru țara lui dacă nu ar fi avut-o pe fiica sa.
"Voi fi sincer, dacă nu ar fi fiica mea, familia mea, aș fi la război! Sunt extrem de mândru să fiu ucrainean și voi rămâne pentru restul vieții mândru. Când observi oamenii, cum luptă pentru viețile lor... Cunosc mentalitatea oamenilor din țara mea, preferă să moară și vor muri, însă nu se vor preda.
Plâng. Nu număr zilele, însă a trecut deja mai mult de o săptămână și când conduc mașina către antrenamente, sau nu contează unde, plâng din nimic", a mărturisit fundașul, care a fost imaginea unor momente absolut emoționante după startul războiului, când a fost văzut cu lacrimi în ochi atunci când toți oamenii prezenți pe stadion și-au manifestat sprijinul pentru ucraineni.

Moment sfâșietor cu Oleksandr Zinchenko, înainte de startul Everton – Manchester City

Premier League
Planul lui Newcastle, dezvăluit! Suma uriașă pe care o vor cheltui șeicii în perioada de mercato
02/12/2021 LA 11:08
Premier League
O nouă lovitură pentru defensiva lui Guardiola. Zinchenko s-a operat și va lipsi cel puțin o lună
25/10/2019 LA 13:12