Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Adevăratul motiv al conflictului Salah-Klopp. Ce bănuia Carragher nu se confirmă

Cristian Mihală

Actualizat 29/04/2024 la 11:36 GMT+3

Jurnaliştii de la Sky Sports au aflat ce a stat în spatele conflictului dintre Mo Salah şi Jurgen Klopp, de la finalul partidei cu West Ham, 2-2. Când germanul a decis să îl introducă în teren pe atacantul de bandă, între cei doi a avut loc o discuţie "fierbinte", fiecare făcând gesturi largi de nemulţumire.

Mo Salah şi Jurgen Klopp

Credit imagine: Eurosport

Mo Salah şi Jurgen Klopp s-au contrat dur pe marginea terenului, la Londra, în minutul 79 al disputei West Ham - Liverpool 2-2, când germanul a decis să îl introducă în teren pe starul de 31 de ani.
"Singurul motiv pentru care un antrenor este deranjat de un jucător într-o astfel de situație este când jucătorului îi ia prea mult timp să fie gata să intre pe teren", a explicat legenda "cormoranilor", Jamie Carragher, pe contul său de Twitter.
Adevărul, însă, a fost cu totul altfel. Cel puţin asta susţine Sky Sports, care explică de ce s-a ajuns la situaţia explozivă de sâmbătă. Mo a fost rezervă în 3 din ultimele 6 partide jucate de "The Reds", o situaţie cu care nu s-a mai confruntat. Salah s-a întors într-o formă foarte slabă de la Cupa Africii şi, după ce a mizat constat pe el fără succes, Klopp a decis că fotbalistul nu mai are statut de titular incontestabil. A mascat neutilizarea lui din primul minut cu Atalanta (în turul sferturilor Europa League) şi cu Fulham prin faptul că au urmat două partide importante şi egipteanul avea nevoie de odihnă, însă partida cu West Ham a arătat clar lipsa de încredere pe care neamţul o are în golgheterul său. Liverpool nu mai e angrenată în nicio competiţie, iar disputa contra "ciocănarilor" era disputa de care se mai legau puţinele şanse avute la titlu.
În consecinţă, nefolosirea sa din primul minut şi introducerea cu doar 10 minute înainte de final, deşi Liverpool trebuia să forţeze victoria, au fost luate foarte personal de "regele egiptean". Klopp, în schimb, se aştepta ca Mo să vină lângă el şi să se salute cordial, înainte de a-i da ultimele sfaturi pentru a debloca defensiva lui Moyes. Nu s-a întâmplat aşa, Salah păstrând distanţa, moment care a aprins spiritele între cei doi, existând clar un dialog fierbinte şi în contradictoriu între cele două figuri emblematice din istoria recentă a lui Liverpool.

Ce au spus Klopp şi Salah, după conflictul din partida West Ham - Liverpool

Antrenorul nu a vrut să vorbească prea mult despre acest subiect, precizând că nu vrea să dezvăluie ce i-a spus egipteanului pe teren. Klopp a punctat, însă, că situația a fost clarificată.
"Am vorbit în vestiar despre ce s-a întâmplat. Subiect închis", a declarat tehnicianul "cormoranilor".
Anterior discuţiei din vestiar, Salah a fost surprins foarte supărat, pe tuneul ce duce către cabine. Întrebat de unul dintre jurnaliştii ce s-a întâmplat, egipteanul a avut o replică extrem de comentată.
"Dacă vorbesc azi, iese foc", s-a mărginit să spună Mohamed Salah, vizibil supărat.
Atacantul de bandă e la cel mai slab sezon al său de când îmbracă tricoul "cormoranilor", marcând doar 17 goluri în 29 de partide. În precedenta cea mai "neproductivă" stagiune, egipteanul a marcat 19 goluri (2019-2020).
Liverpool este, în acest moment, pe locul 3 în clasamentul din Premier League, cu 75 de puncte, fără nicio şansă să mai cucerească titlul pentru care se vor lupta City şi Arsenal. În următoarea etapă a campionatului, echipa lui Klopp va primi vizita celor de la Tottenham, într-un meci programat pe 5 mai, de la ora 18:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo