Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arbitrul VAR de la Chelsea - Tottenham regretă că nu l-a chemat pe Taylor să revadă faza faultului la monitor

Andrei Nicolae

Actualizat 19/08/2022 la 10:47 GMT+3

Derby-ul londonez dintre Chelsea și Tottenham a fost plin de goluri și de momente tensionate, iar golul egalizator al lui Spurs din prelungiri a ieșit în evidență. Reușita trupei lui Conte a venit după un fault clar asupra lui Cucurella, însă Anthony Taylor nu a judecat bine faza, iar Mike Dean, arbitrul VAR, nu l-a chemat să o revadă.

Harry Kane égalise au bout du temps additionnel lors du derby Chelsea - Tottenham (2-2) en Premier League

Credit imagine: Getty Images

Incidentul s-a petrecut la un corner executat de Tottenham pe finalul partidei, când Cristian Romero l-a tras violent de păr pe Marc Cucurella în careu. Anthony Taylor, centralul partidei, nu a sesizat nimic neregulamentar și a lăsat jocul să continue, iar la faza imediat următoare Spurs au egalat prin Harry Kane.
Pe filmare se poate observa clar că trupa lui Tuchel ar fi trebuit să beneficieze de o lovitură liberă, iar astfel cel mai probabil Chelsea ar fi câștigat meciul. Mike Dean, asistentul VAR de la derby-ul londonez, a recunoscut pentru MailPlus că ar fi trebuit să îl cheme pe Taylor la monitor, pentru a analiza faza și a lua ulterior decizia corectă.
"În puținele secunde pe care le-am avut să studiez faza cu Romero care îl trage de păr pe Cucurella, nu am considerat-o un act violent.
De atunci am studiat filmarea, am vorbit cu alți arbitrii, iar după o reflecție, [am realizat că] ar fi trebuit să îi cer lui Taylor să se ducă la monitorul de pe margine pentru a se uita și el. Arbitrul de pe teren are întotdeauna ultimul cuvânt", a declarat fostul central, citat de Daily Mail.
Citește și:

Gestul lui Dean, lăudat de specialiști

Chris Sutton, fost internațional englez iar în prezent analist sportiv, a aplaudat declarația lui Mike Dean. Trecut pe la Norwich, Blackburn și Chelsea, Sutton știe cât de greu este să deschizi subiectul legat de o decizie atât de controversată și apăsătoare.
"Bine de Mike Dean că a ieșit în față. Este revigorant. Vedem săptămânal scuze din partea fotbaliștilor pe rețelele sociale dacă fac ceva greșit și primesc un cartonaș roșu.
Ca mesajul postat de Darwin Nunez după lovitura de cap asupra lui Joachim Andersen, de la Crystal Palace. Dar ne-am obișnuit ca arbitrii, asistenții și arbitrii VAR să rămână tăcuți."
Mike Dean s-a retras de la centrul terenul sezonul trecut după o carieră lungă în Premier League, iar în prezent activează doar ca asistent VAR.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo