Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arteta, extrem de fericit după Fulham – Arsenal 0-3! Trossard, performanță unică în Premier League

Dani Morar

Publicat 12/03/2023 la 20:07 GMT+2

Arsenal a câștigat lejer pe terenul celor de la Fulham. Liderul s-a impus cu 3-0, toate golurile fiind marcate în prima repriză a întâlnirii, atunci când Leandro Trossard a reușit o performanță nemaiîntâlnită în Premier League.

Mikel Arteta

Credit imagine: Getty Images

Mikel Arteta a fost extrem de fericit după victoria lui Arsenal pe terenul celor de la Fulham. "Tunarii" au marcat toate cele 3 goluri în prima repriză, prin Gabriel, Martinelli și Odegaard, iar tehnicianul a fost mulțumit de versatilitatea pe care o are în lot, dar și de prestația lui Trossard sau revenirea lui Gabriel Jesus, care nu a mai jucat de la Cupa Mondială, când s-a accidentat.
Arsenal a devenit primă echipă care câștigă 5 partide consecutive cu rivalele din Londra fără să primească vreun gol.
"Sunt foart fericit pentru această victorie și pentru cele 3 puncte. Este un succes în deplasare, fără gol primit, ceea ce mă bucură și mai tare. Am avut un gol anulat, dar am reușit să depășim acel moment din puncte de vedere psihologic.
Este grozav să vezi că mai mulți jucători au marcat. Leandro Trossard a oferit trei assist-uri și putea să înscrie și el. Mă bucur de fiecare dată când mingea intră în poartă. Încercăm multe lucruri la antrenamente, iar asatăzi am marcat niște goluri frumosae.
Am câștigat jocul într-o manieră foarte convingătoare și sunt foarte fericit pentru asta. Mă bucură faptul că toți jucătorii au depus efort din primul și până în ultimul minut. Avem o versatilitate uriașă în echipă și sunt fericit că am mai multe opțiuni. A fost dificil deoarece acum 3 zile am jucat în Europa, dar băieții au arătat o determinare superbă.
Este un mare plus pentru noi revenirea lui Gabriel Jesus. Nu știu dacă a fost meciul potrivit, dar am hotărât să-l introduc astăzi. Acum câteva zile m-a privit în ochi și mi-a sus că e pregătit. Am găsit momentul în care să îl introduc pe teren. Trebuie să o ia pas cu pas, deși astăzi a creat deja 3 șanse bune pentru noi. Este grozav să-l avem din nou alături", a spus Arteta la conferința de presă.

Leandro Trossard a reușit o performanță unică în Premier League

Jucătorul adus de la Brighton a făcut o partidă senzațională, reușind un hattrick de assist-uri în prima repriză cu Fulham. Belgianul este primul jucător din istoria Premier League care oferă 3 pase decisive în prima repriză a unei partide din deplasare.
Arsenal a devenit doar a două echipă din Europa, după PSG, care oferă 3 jucători în acest sezon care au marcat cel puțin 10 goluri. Este vorba despre Martinelli, Saka și Odegaard, performanță care este egalată doar de Messi, Mbappe și Neymar.
După victoria de pe terenul lui Fulham, Arsenal a refăcut diferența de cinci puncte din fruntea clasamentului din Premier League în fața lui City. Pentru "tunari" urmează returul din Europa League cu Sporting și partida de pe teren propriu cu Crystal Palace.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo