Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aston Villa - Manchester United 3-1. Debut de vis pentru Unai Emery

Cristian Mihală

Actualizat 06/11/2022 la 17:54 GMT+2

Aston Villa a reușit prima sa victorie cu Unai Emery pe bancă. Formația antrenorului spaniol de 51 de ani a câștigat duelul cu Manchester United, scor 3-1, din etapa a 15-a a Premier League.

Leon Bailey of Aston Villa celebrates during the Premier League match between Aston Villa and Manchester United at Villa Park on November 06, 2022 in Birmingham, England

Credit imagine: Getty Images

Start de vis pentru Unai Emery pe Villa Park. Fostul tehnician de la Sevilla, PSG sau Arsenal, care sezonul trecut a condus-o pe Villarreal până în semifinalele Champions League, a produs șocul dorit la Birmingham, Aston Villa impunându-se în duelul cu Manchester United.
Nimic nu anunța un succes al gazdelor, dacă ne raportăm la forma de moment, dar și la istoricul întâlnirilor directe. Astfel, Villa reușise doar o victorie în ultimele 19 partide cu Manchester United, în Premier League. Mai mult, formația din Birmingham pierduse 13 din ultimele 14 meciuri contra formațiilor care se clasau, la startul meciurilor, în top 6.
În ciuda acestor lucruri, fanii celor supranumiți "The Lions" au avut parte de un debut de meci de vis, contra lui United. Leon Bailey, dintr-o pasă a lui Ramsey, și Digne - autorul unui gol superb - au dus scorul la un neașteptat 2-0 încă din startul confruntării de azi.
De Gea avea nevoie azi de 11 minute pentru a deveni jucătorul cu cele mai multe minute în istoria Premier League. A depășit recordul, dar în acel răstimp, până să ajungă la borna vizată, a primit două goluri de la Villa. Spaniolul reușise să țină poarta intactă în 6 din ultimele 7 deplasări, dar acum apărarea lui Ten Hag a fost depășită clar și ușor.

Revirimentul lui United, doar temporar: a cedat în repriza a doua

Până la pauză, formația lui Ten Hag și-a revenit din pumni. Garnacho și Ronaldo au ratat două bune oportunități, în minutele 34-35, dar Emi Martinez nu s-a mai putut opune la devierea lui Ramsey la șutul lui Luke Shaw, din minutul 45.
După cum s-a terminat prima repriză, era de așteptat ca "diavolii" să aibă inițiativa în partea secundă și să aibă șanse reale de a reveni în joc. Nu a fost așa, însă, pentru că Villa a dus scorul imediat la 3-1. Watkins a întors perfect pentru Ramsey, la marginea careului, care a prins un trasor superb, direct în vinclul porții lui De Gea.
Jacob Ramsey a devenit al 4-lea jucător din istoria Premier League, cu gol, assist și autogol într-un meci din campionatul Angliei. Doar Bale (2012), Rooney (2012) și Kevin Davies (2008) au mai reușit astfel de meciuri.
De notat și faza din minutul 60, când VAR-ul a analizat un posibil roșu, după un duel între Mings și Ronaldo. Cei doi s-au luat la "trântă" în careul lui Villa, dar arbitrul Anthony Taylor l-a sancționat cu galben doar pe portughez, considerând că el a inițiat altercația.
Trebuie spus că oaspeții au cerut penalty în minutul 67, după ce Emi Martinez a respins mingea, dar l-a lovit, din inerție, și pe Elanga. VAR-ul a confirmat că nu a existat intenție în lovirea jucătorului lui United, portarul sud-american urmărind inițial exclusiv mingea.
Cu această înfrângere, United rămâne pe 5 în clasament și Tottenham ocupanta locului 4, are șansa să se distanțeze la 6 puncte de gruparea de pe Old Trafford.
Rezultatele de azi din Premier League
  • Chelsea - Arsenal 0-1
  • Aston Villa - Manchester United 3-1
  • Southampton - Newcastle 1-4
  • West Ham - Crystal Palace 1-2
A mai rămas de jucat Tottenham - Liverpool.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo