Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Unai Emery, după ce a acceptat postul de antrenor la Aston Villa: "Acum am o nouă oportunitate"

Alex Masgras

Publicat 25/10/2022 la 19:54 GMT+3

Unai Emery a decis să accepte postul de antrenor la Aston Villa și să se despartă de Villarreal. Antrenorul spaniol a dezvăluit că nu putea să rateze această oportunitate, urmând să preia echipa de pe Villa Park pe data de 1 noiembrie.

Unai Emery

Credit imagine: Getty Images

Aston Villa a anunțat luni seară că Unai Emery va fi noul antrenor al echipei, după ce săptămâna trecută s-a despărțit de Steven Gerrard, după eșecul cu 0-3 în fața lui Fulham.
Fostul antrenor de la Villarreal va prelua echipa de pe Villa Park pe 1 noiembrie, asta după ce va încheia toate formalitățile legate de permisul său de muncă din Anglia. El a petrecut doi ani la Villarreal, alături de care a câștigat Europa League în 2021, dar a simțit că nu a putut rata oportunitatea de a o antrena pe Aston Villa:
"Am petrecut doi ani și jumătate foarte frumoși aici. M-am simțit ca acasă aici, dar car în mine și profesia mea. Acum am o nouă oportunitate, așa cum am avut când am venit aici. Am considerat că trebuie să accept propunere ca pe o nouă provocare.
Este o decizie personală și profesională. Am plecat de acasă la 24 de ani și m-am deschis fotbalului profesionist, alături de toate consecințele", a declarat Unai Emery la ultima sa conferință de presă la Villarreal.
Citește și:

Unai Emery a avut clauză de 6 milioane de euro la Villarreal

Unai Emery a mai antrenat în trecut echipe precum Valencia, Spartak Moscova, Sevilla, Paris Saint-Germain și Arsenal. La prima sa experiență în Anglia, el a reușit să o ducă pe Arsenal până în finala Europa League din 2019, pierdută în fața lui Chelsea la Baku.
Potrivit lui Fabrizio Romano, Emery va avea un salariu de 7 milioane de euro pe an pe Villa Park. De asemenea, Aston Villa îi va plăti lui Villarreal și clauza de reziliere a antrenorului spaniol în valoare de 6 milioane de euro.
El are în palmares patru trofee UEFA Europa League, trei câștigate pe vremea când o antrena pe Sevilla și unul în sezonul 2020/21, atunci când o antrena pe Villarreal. În finala din 2021, Unai Emery a învins o altă echipă din Anglia în ultimul act, pe Manchester United, așa cum s-a întâmplat și în 2016, când o învingea pe Liverpool la Basel. În sezonul 2017/18, el a câștigat Ligue 1 cu PSG, dar și Cupa Franței, Cupa Ligii Franței și Supercupa Franței, fiecare în două rânduri.
Aston Villa se află pe locul 15 după 12 etape, cu 12 puncte, la doar 3 puncte de locurile retrogradabile.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo