Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Unai Emery este noul antrenor al lui Aston Villa! Ce sumă plătesc englezii pentru a rezilia contractul cu Villarreal

Alex Masgras

Publicat 24/10/2022 la 22:51 GMT+3

Aston Villa și-a găsit repede antrenor după despărțirea de Steven Gerrard. Unai Emery revine în Premier League, de data aceasta la echipa din Birmingham, după ce a mai antrenat în trecut și la Arsenal.

Unai Emery as Villarreal manager at Valencia.

Credit imagine: Getty Images

Unai Emery este noul antrenor al lui Aston Villa. După ce s-a despărțit de Steven Gerrard la mijlocul săptămânii trecute, după eșecul cu Fulham, scor 0-3, echipa din Birmingham a stat fără principal o singură etapă.
Villa s-a orientat rapid și l-a contactat pe Unai Emery care a acceptat propunerea de a reveni în Premier League. Potrivit lui Fabrizio Romano, Emery va avea un salariu de 7 milioane de euro pe an pe Villa Park.
De asemenea, Aston Villa îi va plăti lui Villarreal și clauza de reziliere a antrenorului spaniol în valoare de 6 milioane de euro.
Citește și:

Unai Emery o va pregăti pe Aston Villa începând cu 1 noiembrie

Potrivit celor de la Aston Villa, Unai Emery va prelua echipa de pe 1 noiembrie, după ce se vor rezolva toate formalitățile legate de permisul de muncă al noului antrenor.
Unai Emery a mai antrenat în trecut echipe precum Valencia, Spartak Moscova, Sevilla, Paris Saint-Germain și Arsenal. La prima sa experiență în Anglia, el a reușit să o ducă pe Arsenal până în finala Europa League din 2019, pierdută în fața lui Chelsea la Baku.
El are în palmares patru trofee UEFA Europa League, trei câștigate pe vremea când o antrena pe Sevilla și unul în sezonul 2020/21, atunci când o antrena pe Villarreal. În finala din 2021, Unai Emery a învins o altă echipă din Anglia în ultimul act, pe Manchester United, așa cum s-a întâmplat și în 2016, când o învingea pe Liverpool la Basel. În sezonul 2017/18, el a câștigat Ligue 1 cu PSG, dar și Cupa Franței, Cupa Ligii Franței și Supercupa Franței, fiecare în două rânduri.
Aston Villa se află pe locul 14 după 12 etape, cu 12 puncte, la doar 3 puncte de locurile retrogradabile.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo