Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

City, două mutări de 235 de milioane de euro, pentru o echipă de vis, care să anihileze pe Real Madrid

Cristian Mihală

Publicat 01/05/2024 la 12:11 GMT+3

Manchester City se sperie de venirea lui Kylian Mbappe la Real Madrid și e gata să pună la bătaie 235 de milioane de euro pentru două transferuri de senzație, care să o mențină pe formația lui Guardiola printre marile favorite la câștigarea Champions League. Lucas Paqueta și Jamal Musiala sunt pariurile lui Pep pentru perioada de mercato din vară.

Erling Haaland, Pep Guardiola, Carlo Ancelotti

Credit imagine: AFP

Manchester City are unul dinte cele mai valoroase loturi din lume, dar Guardiola îl va pierde aproape sigur pe Bernardo Silva în vară, acesta urmând cel mai probabil să se transfere la Barcelona. Pep nu este adeptul unor schimbări masive în echipă, dar întărește în mod constant lotul cu câte 2-3 jucători în fiecare vară. În mercatoul din ianuarie, City nu a fost foarte activă, dar lucrurile vor sta diferit în următoarea fereastră de transferuri.
Cum Real Madrid - care e foarte aproape de a 15-a Ligă a Campionilor din istorie - se va întări cu Mbappe și Endrick, City, eliminată de "galactici" din sferturile UCL, trebuie să țină pasul cu formația lui Ancelotti, dacă vrea să adauge alte Ligi ale Campionilor la cea câștigată în 2023.
Ca atare, campioana Angliei va pune la bătaie 200 de milioane de lire (235 de milioane de euro) pentru achiziții, în vară, iar Guardiola și-a făcut deja planul pentru modul în care aceștia vor fi cheltuiți.

Paqueta și Musiala, doriți de Manchester City

Conform presei engleze, Pep nu a renunțat la ideea de a-l transfera pe Lucas Paqueta. Brazilianul de la West Ham a fost legat și în vară de o mutare pe Etihad și City era gata să facă o ofertă de nerefuzat, dar mijlocașul a intrat în atenția autorităților engleze pentru că ar fi pariat. Posibilitatea ca acesta să primească o suspendare precum ce a lui Ivan Toney i-a făcut pe cei de la City să facă un pas înapoi.
Totuși, prestațiile lui Paqueta au impresioant în continuare și pericolul unei suspendări pe termen lung a trecut, astfel că Guardiola și-l dorește din nou. Brazilianul are contract cu West Ham până în 2027 și o clauză de reziliere uriașă: 100 de milioane de euro.
Din câte se pare, jucătorul brazilian și oficialii de pe Etihad au bătut deja palma asupra salariului, sud-americanul urmând să joace lângă Rodri, în ceea ce va deveni cu siguranță cel mai puternic cuplu de mijlocași centrali din lume. Un excelent mijlocaș box-to-box, Paqueta a reușit în acest sezon 8 goluri și 7 pase decisive pentru West Ham, în toate competițiile.
Al doilea mare obiectiv al lui Pep e aducerea lui Jamal Musiala, mijlocașul ofensiv minune de 21 de ani al lui Bayern. Un trio format din Foden, De Bruyne și Musiala, în spatele lui Haaland, ar transforma-o pe formația de pe Etihad într-o mașinărie ofensivă de neoprit.
Bayern ezită să își cedeze superstarul, însă City e pregătită să facă cel mai scump transfer din istoria sa, punând la bătaie aproximativ 135 de milioane de euro pentru această mutare. Oficialii bavarezilor gândesc mereu perfect din punct de vedere economic, iar această sumă ar rezolva acoperirea tuturor celorlalte puncte deficitare din lotul echipei care va fi antrenată sezonul viitor de Ralf Rangnick.
Crescut de la 7 ani în Anglia, la academiile lui Southampton și Chelsea, cel poreclit "Bambi" vine după un nou sezon fantastic, deși a avut unele probleme cu accidentările. În actuala stagiune, Musiala a reușit 12 goluri și 8 pase decisive pentru Bayern, aseară fiind decisiv pentru bavarezi în obținerea penaltyului transformat de Kane, în manșa tur a sfertului de finală din UCL, cu Real Madrid.
Cum ar putea arăta City în sezonul viitor:
  • Ederson - Walker, Ruben Dias, Akanji, Gvardiol - Rodri, Paqueta - Foden, De Bruyne, Musiala - Haaland
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo