Bernardo Silva ar putea fi ultima lovitură dată de FC Barcelona pe piața transferurilor în această vară. Xavi îl apreciază enorm pe mijlocașul portughez, iar acesta pare tentat să plece de la City. De altfel, Guardiola a declarat înainte de startul sezonului că fotbalistul său are ușa deschisă dacă nu-și mai dorește să continue.
City ar vrea aproximativ 80 de milioane de € în schimbul lui Silva, dar Barcelona nu dispune deocamdată de această sumă. Chiar dacă s-ar găsi bani de transfer, înregistrarea contractului jucătorului ar fi marea problemă, deoarece catalanii nu se încadrează în regulile fair-play-ului financiar nici pentru fotbaliștii deja acontați.
Citește și:
Premier League
Manchester City, în negocieri cu Bernardo Silva! "Cetățenii" vor să îl convingă pe lusitan să rămână
ACUM 19 ORE

Bernardo Silva nu exclude o plecare de la Manchester City

Bernardo Silva a acordat un amplu interviu pentru ESPN, în care a vorbit deschis despre viitorul său. Mijlocașul de 28 de ani a subliniat că este fericit la City, dar nu știe ce va face în continuare, lăsând să se înțeleagă că o eventuală plecare este o variantă pe care o ia în calcul.
"Întotdeauna am spus că sunt fericit aici, dar habar nu am ce se va întâmpla. Vom vedea. Relația mea cu clubul este foarte sinceră. Am fost deschis cu ei și ei știu ce vreau. Dacă rămân, sunt foarte fericit și voi respecta mereu acest club și voi da tot ce pot. Dacă nu, e fotbal și vom vedea ce se întâmplă", a spus Bernardo Silva, citat de Mundo Deportivo.
Portughezul a fost o piesă de bază în angrenajul lui Pep Guardiola în ultimii ani, dar este știut faptul că antrenorul "cetățenilor" nu ține cu forța jucătorii care își doresc să plece. Astfel, drumul lui Silva către Barcelona este deschis, dar totul pare să depindă de Frenkie de Jong. Dacă formația blaugrana va scăpa de olandez, e posibil să forțeze aducerea lui Silva, ceea ce ar reprezenta cireașa de pe tort într-o campanie de achiziții cu adevărat stelară.
Bernardo Silva este cotat de site-ul de specialitate Transfermarkt la 80 de milioane de €. Venit în 2017 de la Monaco la Manchester City pentru suma de 50 de milioane de €, Silva a marcat 48 de goluri în tricoul lui City, pentru care a reușit și 51 de pase decisive.
Liga
Octombrie de foc pentru FC Barcelona. 9 dueluri tari pentru catalani chiar înaintea CM din Qatar
ACUM 21 ORE
Liga
Lionel Messi revine la Barcelona doar dacă un fotbalist legendar al clubului e dat afară
ACUM O ZI