Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola a anunțat că Bernardo Silva poate pleca de la City: "E vorba de bun simț"

Cristian Mihală

Publicat 05/08/2022 la 12:04 GMT+3

Pep Guardiola a admis că Bernardo Silva ar putea să o părăsească pe Manchester City în această vară, dacă suma oferită de cluburile care și-l doresc e cea corectă. Portughezul vine după un sezon excelent, probabil cel mai bun al său în tricoul campioanei Angliei.

Raheem Sterling - Pep Guardiola - Bernardo Silva, montage par Quentin Guichard

Credit imagine: Eurosport

Deși Pep Guardiola nu voia să-l cedeze pe Bernardo Silva în această vară, portughezul este aproape de un transfer în Spania. După semnările lui Kessie, Christensen, Raphinha, Lewandowski și Kounde, Barcelona nu se oprește aici și vrea să transfere fotbaliști care să ridice nivelul de joc al echipei, Bernardo Silva aflându-se în fruntea listei de transferuri a lui Xavi.
Dar și Real Madrid este în cărți pentru semnătura mijlocașului portughez, care a ajuns în 2017 pe Etihad, de la Monaco. În măsura în care City va primi suma cerută - 80 de milioane de euro -, jucătorul are "undă verde" să plece, după cum a confirmat tehnicianul campioanei Angliei.
"Mi-ar plăcea ca Bernardo să rămână, e un jucător special, dar nu știu ce se va întâmpla. Dacă un fotbalist vrea să plece și dacă City are o ofertă bună pentru el, e vorba de bun simț. Nu e nimic special în transferurile fotbaliștilor, e doar realitatea", a spus Guardiola în conferința de presă de dinainte de partida cu West Ham.
Se pare că City i-a găsit deja înlocuitor lui Bernardo Silva: Lucas Paqueta, de la Lyon. Mijlocașul brazilian e titular indiscutabil în națională și a înregistrat cifre impresionante la echipa franceză. Arsenal și Newcastle au fost interesate de Paqueta, însă este puțin probabil ca brazilianul să aleagă vreuna dintre ofertele celor două echipe, mai ales că niciuna dintre ele nu evoluează în Champions League.
Rămâne de văzut dacă transferurile se vor concretiza. Potrivit presei spaniole, Barcelona are prima șansă la un posibil transfer al lui Bernardo Silva, dar totul depinde de situația lui Frenkie de Jong, care e dorit de United și Chelsea.
Bernardo Silva este cotat de site-ul de specialitate Transfermarkt la 80 de milioane de euro. Venit de la Monaco la Manchester City pentru suma de 50 de milioane de euro, Silva a marcat 48 de goluri în tricoul lui City, pentru care a reușit și 51 de pase decisive. Lucas Paqueta are o cotă de piață de 35 de milioane de euro. Brazilianul a ajuns la Lyon în 2020, când clubul francez i-a plătit 20 de milioane de euro lui AC Milan. Component al naționalei de fotbal a Braziliei, Paqueta a înscris 21 de goluri în 78 de partide și a pasat decisiv de 13 ori în tricoul lui Lyon.

Guardiola, despre ratarea transferului lui Cucurella

Mult timp, City a fost în pole-position pentru transferul lui Marc Cucurella, de la Brighton, un fotbalist ideal pentru banda stângă, unde Cancelo nu are dublură pe post. "Cetățenii" au fost dispuși să plătească până la 40 de milioane de euro pentru spaniol, o sumă mai mult decât decentă, având în vedere că ibericul nu a impresionat până acum, indiferent că a jucat în La Liga sau la Brighton.
Fotbalistul are cu siguranță potențial, iar Chelsea a vrut să facă o declarație de intenție prin transferul lui. Astfel, apărătorul stânga va ajunge pe Stamford Bridge, pentru 62 de milioane de euro, bonusuri incluse. Întrebat dacă City se va mai întări în acea zonă, după ce l-a ratat pe Cucurella, Pep Guardiola nu a dat un răspuns foarte clar.
"Joao (n.r. Cancelo) joacă acolo, îl avem și pe Nathan (n.r. Ake) care poate acoperi acel post. Vom vedea, mai avem timp până la finalul lunii. Sunt mulți jucători interesanți pe care îi urmărim, dar transferurile sunt de multe ori dificil de făcut", a mai spus Pep.
City debutează în noul sezon de Premier League duminică, la Londra, pe terenul lui West Ham. Partida va încheia această primă rundă din Anglia, urmând a se disputa de la 18:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo