Chelsea încearcă să se întărească pe ultima sută de metri înainte de startul Premier League, iar londonezii au mai făcut astăzi o achiziție. Este vorba despre Marc Cucurella, jucătorul de bandă stângă al celor de la Brighton. Ibericul a fost dorit insistent la Manchester City, dar prețul cerut de oficialii "pescărușilor" a fost considerat exagerat de campiaonă.
Astfel, Chelsea a intrat pe fir și a reușit să realizeze transferul. Conform reputatului jurnalist Fabrizio Romano, londonezii vor plăti 52,5 milioane de £, iar jucătorul va semna un contract pe 6 ani. Toate detaliile sunt puse la punct și anunțul oficial este doar o chestiune de timp.
Serie A
Tătărușanu primește o șansă uriașă! Românul va deveni titular după accidentarea lui Maignan
ACUM 5 ORE

Cucurella, cel mai scump fundaș din istoria lui Chelsea

Datorită sumei plătite în schimbul său, Cucurella intră direct în istoria lui Chelsea. Niciodată londonezii nu mai achitaseră o asemenea sumă pe un fundaș. Recordul îi aparținea lui Ben Chilwell, adus de la Leicester pentru 45,2 milioane de £, în 2020. De asemenea, Cucurella intră direct în top 10 al celor mai scumpi fundași din istoria fotbalului. Acest record ar putea fi doborât tot de Chelsea în zilele următoare, londonezii dorind să-l ia pe Wesley Fofana, pe care Leicester cere 85 de milioane de £.
În ceea ce privește transferurile efectuate în această vară, fundașul luat de Chelsea este pe locul 5, după Tchouameni la Real Madrid (72de milioane de €), Darwin Nunez la Liverpool (67,5 milioane de £), De Ligt la Bayern (60,3 milioane de £) și Haaland la City (54 de milioane de £).
Marc Cucurella a fost crescut la Academia Barcelonei, dar nu i-au fost date șanse reale pe Camp Nou și după mai multe împrumuturi a fost cedat definitiv la Getafe în 2020. După numai un an, Brighton plătea pe el 16,2 milioane de £, iar evoluțiile sale din stagiunea trecută din Premier League l-au adus în atenția cluburilor mai importante. Cucurella a jucat la toate naționalele de juniori și tineret ale Spaniei și a debutat și la prima reprezentativă a ibericilor în vara anului trecut, într-un amical cu Lituania, dar de atunci nu a mai fost convocat.
La Chelsea, Cucurella va lupta pentru un loc de titular cu Ben Chilwell, deoarece venirea sa face aproape sigură plecarea lui Marcos Alonso, care va ajunge cel mai probabil la Barcelona.
Premier League
Boehly îi reproșează fostei conduceri a lui Chelsea ratarea unui transfer! Fotbalistul impresionează
22/09/2022 LA 06:27
Fotbal
Start de vis! Echipele din TOP 5 campionate din Europa care încă nu au pierdut în acest sezon
20/09/2022 LA 06:16