Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea - Arsenal 0-1! Meci mare făcut de "tunari" pe Stamford Bridge

Cristian Mihală

Actualizat 06/11/2022 la 15:55 GMT+2

Arsenal își continuă parcursul aproape perfect din Premier League. Formația lui Arteta s-a impus cu 1-0 pe terenul lui Chelsea, în etapa a 15-a din campionatul Angliei. Unica reușită a întâlnirii a purtat semnătura lui Gabriel.

Gabriel, buteur pour Arsenal face à Chelsea

Credit imagine: Imago

Fără Kepa, James, Chilwell, Fofana și Kante, Chelsea avea o misiune extrem de dificilă în fața celei mai în formă formații din Premier League, în acest debut de sezon. La absențele gazdelor se adăugau și ultimele două dispute directe, îân care Arsenal îi marcase formației de pe Stamford Bridge câte 4 goluri.
În acest context, Potter, tehnicianul albaștrilor, a gândit o tactică mult mai defensivă decât de obicei, iar acest lucru s-a tradus într-o primă repriză fără mari ocazii.
De la cabine, Arsenal a revenit mai hotărâtă, iar dominarea teritorială și valoarea superioară și-a spus cuvântul în minutul 63. La o centrare din corner a lui Saka, defensiva lui Chelsea a gafat în serie, mingea ajungând la Gabriel, care, din mai puțin de un metru, a împins balonul în poartă.
Gabriel a înscris al 9-lea său gol de când a venit în Premier League, în sezonul 2020-2021. Din acel moment, niciun alt jucător nu a marcat de mai multe ori, în urma unui corner, cel mai aproape fiind Harry Kane (8 reușite).

Arsenal a cerut penalty, într-un meci în care Aubameyang a fost o "fantomă"

Cea mai controversată fază a meciului a avut loc cu 10 minute înainte de final, când Marc Cucurella a atins clar balonul cu mâna. Nu s-a văzut clar pe viteza normală dacă intervenția fundașului venit de la Brighton a avut loc în careu sau nu, dar VAR-ul nu a schimbat decizia centralului, care a lăsat jocul să continue.
Meciul a avut o încărcătură aparte pentru Aubameyang, care a plecat cu scandal de la Arsenal, după ce relația lui cu Arteta s-a deteriorat. Gabonezul a fost o umbră a jucătorului care marca la foc automat pentru "tunari", atingând mingea în doar 8 rânduri, până să fie schimbat de Broja.
Arsenal s-a impus pentru a treia oară la rând pe Stamford Bridge, lucru care nu s-a mai întâmplat din sezonul 1974-1975.Grație acestui succes, trupa lui Arteta revine pe prima poziție, după ce City o depășise ieri, în urma victoriei dramatice contra lui Fulham. Pentru Chelsea, lucrurile se complică serios, trupa lui Potter coborând pe 7. În măsura în care United se impune azi la Aston Villa, distanța dintre "albaștri" și locul 5 se mărește la 5 puncte.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo