Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Christopher Nkunku a făcut vizita medicală! Chelsea dă lovitura: 60 de milioane € pe cel mai bun jucător din Bundesliga

Cristian Mihală

Actualizat 30/09/2022 la 14:32 GMT+3

Christopher Nkunku a făcut vizita medicală pentru Chelsea. Albaștrii au vrut să vadă care sunt parametrii fotbalistului lui Leipzig, înainte ca transferul să se concretizeze, cel mai probabil în iarna lui 2023.

Nkunku beschert Leipzig drei Punkte

Credit imagine: SID

După ce nu a reușit să dea lovitura cu Werner, care s-a întors la Leipzig, Chelsea pregătește transferul altui fotbalist ofensiv de la gruparea din Bundesliga. Gruparea de pe Stamford Bridge e gata să pună la bătaie 60 de milioane de euro pentru Nkunku, fotbalist care a impresionat sezonul trecut.
Francezul a efectuat deja o vizită medicală la Chelsea, medicii londonezilor dorind să vadă exact în ce formă se află mijlocașul ofensiv și unde ar trebui să se lucreze cu el, odată mutarea efectuată.
Transferul va fi făcut probabil în ianuarie 2023, în următoarea fereastră de mercato, când noul patron de pe Stamford Bridge, Todd Boehly, îi va plăti 60 de milioane de euro clubului german pentru starul său.

Nkunku, cel mai bun fotbalist din Bundesliga sezonul trecut

Nkunku a fost votat cel mai bun jucător al sezonului 2021/22 în campionatul Germaniei, devansând fotbalişti ca Robert Lewandowski, Erling Haaland şi Patrik Schick.
Mijlocașul ofensiv din Hexagon a fost unul dintre cei şase câştigători diferiţi ai distincţiei de jucătorul lunii pe parcursul sezonului. El a obţinut de patru ori într-o stagiune această distincţie, un record, în octombrie 2021, februarie, martie şi aprilie 2022. Premiul pentru cel mai bun fotbalist al sezonului a fost decis în urma votului fanilor (40%), cluburilor (30%) şi experţilor (30%).
Atacantul de 24 de ani a reuşit 20 de goluri şi 13 pase decisive în 34 de apariţii în ediţia 2021/22 a Bundesligii. El a ajutat-o pe Leipzig să revină după cel mai slab început de sezon în prima divizie, echipa încheind pe locul patru. Nkunku a fost primul jucător care a ajuns la cel puţin zece goluri şi zece pase decisive într-un sezon. Doar Lewandowski, cel mai bun marcator al sezonului, cu 35 de reuşite, a fost implicat în mai multe goluri pe parcursul campaniei (38).
A fost de departe cel mai bun sezon al lui Nkunku în Bundesliga, fostul atacant al lui Paris Saint-Germain (clubul din Hexagon l-a cedat pentru doar 12 milioane de euro) debutând în luna martie la prima reprezentativă a Franţei. El a impresionat şi în cupele europene, cu 11 goluri şi trei assist-uri în 12 meciuri în Liga Campionilor sau Europa League. Francezul a izbutit un hat-trick împotriva lui Manchester City în grupele Champions League şi o dublă în meciul din deplasare cu Atalanta, care a dus-o pe Leipzig în semifinalele Europa League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo