Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Casemiro este jucătorul lui Manchester United! Mesajul superb transmis de Real Madrid brazilianului

Nicu Savin

Actualizat 19/08/2022 la 22:32 GMT+3

Casemiro este în mod oficial jucătorul Manchester United. Real Madrid a înțeles dorința jucătorului de a pleca și va încasa o sumă considerabilă: 60 de milioane de € fix + 10 milioane sub formă de bonusuri! Astfel, brazilianul devine al doilea cel mai scump jucător trecut de 30 de ani din istorie, fiind depășit doar de Cristiano Ronaldo în acest top.

Casemiro, giocatore del Real Madrid

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | Manchester United și Real Madrid au confirmat oficial transferul lui Casemiro de le Bernabeu pe Old Trafford.
"Manchester United este încântată să anunțe că a ajuns la un acord cu Real Madrid pentru transferul lui Casemiro", a fost comunicatul scurt emis de formația din Premier League.
"Real Madrid CF și Manchester United au convenit asupra transferului jucătorului Carlos Henrique Casemiro.
Real Madrid dorește să-și exprime recunoștința și afecțiunea pentru Casemiro, un jucător care face deja parte din legenda acestui club.
De când a sosit, în ianuarie 2013, pentru a juca pentru Real Madrid Castilla, la vârsta de 20 de ani, Casemiro a fost unul dintre cei mai transcendentali jucători într-una dintre cele mai importante și de succes perioade din istoria noastră. În acest timp în care a apărat tricoul și emblema lui Real Madrid, a câștigat 18 titluri: 5 trofee Champions League, 3 Cupe Mondiale ale Cluburilor, 3 Supercupe ale Europei, 3 titluri ale Spaniei, o Cupă a Regelui și 3 Supercupe ale Spaniei. La nivel individual, a fost desemnat cel mai bun jucător în finala Supercupei Europei câștigată în urmă cu câteva zile la Helsinki și a fost nominalizat la Balonul de Aur 2022.
Pe lângă acest record strălucit, Casemiro va reprezenta întotdeauna valorile clubului nostru. Un jucător exemplar care a dat totul pentru Real Madrid. Real Madrid este și va fi mereu casa lui și îi urează lui și întregii sale familii mult succes în această nouă etapă a vieții sale.
Luni, 22 august, la ora 11.30, va avea loc la Real Madrid City un act instituțional de rămas bun de la Casemiro, cu prezența președintelui nostru Florentino Pérez. În urma acestui act, Casemiro va apărea în fața presei.", a fost comunicatul transmis de site-ul oficial al celor de la Real Madrid.
Știrea inițială
Casemiro la Manchester United este unul dintre cele mai spectaculoase transferuri ale verii în fotbalul european. Neanunțată practic de nimic, mutarea este pe cale să fie oficializată. Conform presei iberice, Casemiro și-a luat deja la revedere de la jucătorii lui Real Madrid și urmează să zboare în Anglia pentru vizita medicală.
Real Madrid nu a vrut neapărat să-l vândă pe mijlocaș, dar, așa cum a spus și Ancelotti, acesta și-a dorit o nouă aventură în carieră. Madrilenii nu ies deloc rău din această situație, deoarece vor încasa o sumă consistentă: 60 de milioane de €, la care s-ar putea adăuga alte 10 milioane, în funcție de performanțele lui Casemiro la formația de pe Old Trafford.
United avea nevoie disperată de un jucător cu profilul lui Casemiro, astfel că i-a făcut acestuia o ofertă de nerefuzat. Potrivit AS.com, brazilianul va avea un salariu aproape dublu la noua sa echipă, urmând a încasa anual 13 milioane de €. În plus, mijlocașul va semna un contract pe 5 ani cu "diavolii", până în 2027, în timp ce cu Real avea o înțelegere parafată doar până în 2026. Casemiro nu putea rata o astfel de oportunitate, mai ales că nu mai era deloc sigur de locul său în echipa Realului, după venirea lui Tchouameni și ascensiunea lui Camavinga.
Citește și:

Casemiro, al doilea cel mai scump jucător trecut de 30 de ani din istorie

Transferul lui Casemiro la Manchester United marchează câteva borne importante, atât pentru jucător, cât și pentru cele două cluburi. Mijlocașul a împlinit în februarie 30 de ani, astfel că devine al doilea cel mai scump jucător trecut de această vârstă din istorie. Doar Cristiano Ronaldo a valorat mai mult, în momentul în care a plecat de la Real Madrid la Juventus, portughezul având atunci 33 de ani.
Top 5 cele mai scumpe transferuri de jucători trecuți de 30 de ani
  • 1.Cristiano Ronaldo - 33 de ani - 117 milioane de € (de la Real Madrid la Juventus - 2018)
  • 2.Casemiro - 30 de ani - 70 de milioane de € (de la Real Madrid la Manchester United - 2022)
  • 3.Miralem Pjanic - 30 de ani - evaluat la 60 de milioane de € când a fost dat la schimb cu Arthur, de la Juventus la Barcelona, în 2020
  • 4.Robert Lewandowski - 33 de ani - 45 de milioane de € (de la Bayern Munchen la Barcelona - 2022)
  • 5.Paulinho - 31 de ani - 42 de milioane de € (de la Barcelona la Guangzou Evergrande - 2019)
Dacă suma de tranfer va ajunge la 70 de milioane de €, Casemiro va deveni al 3-lea cel mai scump jucător vândut vreodată de Real Madrid, după Cristiano Ronaldo (cedat la Juventus pentru 117 milioane de €) și Angel Di Maria (cedat la Manchester United pentru 75 de milioane de €).
În plus, Casemiro devine al 6-lea cel mai scump transfer făcut de Manchester United în istoria sa, după Pogba (105 milioane de €), Maguire (86 milioane de €), Sancho (85 de milioane de €), Lukaku (84,7 milioane de €) și Di Maria (75 milioane de €). Totodată, mijlocașul devine cel mai scump brazilian ajuns în Premier League. Recordul era deținut de Alisson, care a costat-o pe Liverpool 62,5 milioane de € în 2018.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo