Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Decizia Guvernului britanic, după ce petiţia care cerea interzicerea lui Haaland a strâns 2 milioane de semnături

Cristian Mihală

Actualizat 08/10/2022 la 10:40 GMT+3

Guvernul britanic s-a văzut într-o situaţie aberantă, după ce peste 2 milioane de oameni au semnat petiţia prin care se cerea interzicerea dreptului la muncă pentru Erling Haaland. Fanii rivalelor lui City au avut un demers amuzant, iar parlamentarii ar fi trebuit să dezbată cererea, dar nu se va întâmpla aşa.

Erling Haaland est un géant, à côté de Mbappé et (surtout) Lewandowski, Benzema, Messi et Cristiano Ronaldo, au même âge

Credit imagine: Eurosport

Pe rețelele de socializare a fost întocmită o petiție adresată Guvernului Britanic, prin care se cere interzicerea dreptului la muncă a lui Haaland, pe motiv că "este un robot". Evident, valoarea petiției e nulă, dar două milioane de suporteri englezi au semnat-o deja, semn că adversarii lui City sunt terifiați de "fenomenul" Haaland.
"E pur și simplu lipsit de fair-play, dar noi putem face o schimbare. E timpul ca oamenii să reacționeze. Acest robot nu ar trebui să mai fie lăsat să joace în țara noastră", au scris englezii, exasperați de cât de bun poate să fie tânărul vârf.
Dacă o petiţie strânge mai mult de 100.000 de semnături, teoretic, ar trebui să fie dezbătută într-una din ședințele camerei. Și această cerință a fost depășită cu mult: a ajuns la peste două milioane de oameni.
Nu se va ajunge la situaţia ridicolă de a se discuta dreptul la muncă pentru Haaland, demnitarii de la Londra având evident lucruri mult mai importante de făcut decât să trateze o petiţie fără vreun temei legal.
"Parlamentul britanic a stopat petiţia: cererea a fost respinsă pentru a acorda prioritate propunerilor care denotă cu adevărat importanță și pot avea un anumit impact asupra vieții cetățenilor britanici", anunţă sport.es.

Guardiola: "Îi mulţumesc lui Haaland că a ales City"

Erling Haaland are un start de sezon fabulos la Manchester City. Norvegianul a ajuns deja la 19 goluri marcate în toate competițiile și a doborât o serie de recorduri incredibile, iar toată lumea fotbalului este de acord că vorbim despre un fenomen rar.
Evident, reușitele lui Haaland sunt rezultatul jocului ultra ofensiv practicat de City, dar calitățile sale deosebite îl fac să ajungă mereu în situații de finalizare și să înscrie de cele mai multe ori când are ocazia.
Ultimele două goluri semnate de Haaland au venit în duelul cu FC Copenhaga din Champions League, câștigat de City cu 5-0. După una dintre reușite, Guardiola a avut o reacție de uimire, pe care a explicat-o ulterior, scoțând în evidență marele atu pe care îl are atacantul.
"Mingea a fost respinsă și el era deja acolo. De ce ajunge mereu mingea unde e el? Are un instinct incredibil. Ce pot să îl învăț eu despre asta? Are un instinct incredibil de atacant, știe întodeauna unde va ajunge mingea. Dacă ar întârzia o secundă, mingea nu ar mai ajunge la el, dar are acest talent uluitor.
Șut respins? Centrare? E mereu acolo. De asta am și fost așa surprins. Cum pot eu să-l învăț lucrurile astea ca antrenor? E imposibil, e vorba doar de instinctul natural. A făcut asta în Norvegia, Austria și apoi în Germania. Nu mai avem ce să spunem. Se demarcă de parcă simte mirosul golului. Îi mulțumesc foarte mult că ne-a ales pe noi și le mulțumesc tuturor oamenilor care au făcut posibil transferul său", a spus Guardiola, citat de Daily Mail.
Scos la pauză în duelul cu danezii, din Champions League, pentru a se odihni, Haaland e gata să seteze noi recorduri în Premier League azi, când pe Etihad soseşte modesta Southampton (partida are loc de la ora 17:00).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo