După mai puțin de 3 luni petrecute în tricoul lui City, Haaland i-a adus la disperare pe fanii celorlalte echipe din Premier League. Norvegianul are 19 goluri marcate în 12 meciuri, în campionat și Liga Campionilor, iar ultima ispravă din cel mai tare campionat al lumii - o triplă și 2 assisturi contra rivalei United - a dus la o situație amuzantă.
Pe rețelele de socializare a fost întocmită o petiție adresată Guvernului Britanic, prin care se cere interzicerea dreptului la muncă a lui Haaland, pe motiv că "este un robot". Evident, valoarea petiției e nulă, dar două milioane de suporteri englezi au semnat-o deja, semn că adversarii lui City sunt terifiați de "fenomenul" Haaland.
"E pur și simplu lipsit de fair-play, dar noi putem face o schimbare. E timpul ca oamenii să reacționeze. Acest robot nu ar trebui să mai fie lăsat să joace în țara noastră", au scris englezii, exasperați de cât de bun poate să fie tânărul vârf.
Premier League
Premier League a anunțat datele de disputare a 5 restanțe! Când va avea loc derby-ul Arsenal - City
ACUM 16 ORE
La 22 de ani, Haaland se apropie cu pași repezi de top 10 cei mai buni marcator din istoria Champions League. El are 28 de goluri în 22 de partide marcate în cea mai tare competiție inter-cluburi din lume și e doar o chestiune de timp până când îi va depăși pe legendarii Shevchenko și Ibrahimovic.

Bonusuri uriașe pentru Haaland, în funcție de golurile marcate

Performanțele lui Haaland îi aduc acestuia câștiguri uriașe din punct de vedere financiar. Conform Daily Mail, în contractul lui Haaland sunt stipulate anumite bonusuri, în funcție de numărul de goluri marcate. Haaland are un salariu la fel de mare ca De Bruyne, aproximativ 350.000 de £ pe săptămână, dar norvegianul ar putea ajunge la o sump de aproape 3 ori mai mare dacă va continua să marcheze pe bandă rulantă.
Potrivit sursei citate, Haaland va ajunge să încaseze în jur de 45 de milioane de £, adică o medie de aproximativ 850.000 de £ pe săptămână. Astfel, Haaland ar deveni de departe cel mai bine plătit jucător din Premier League.
Haaland a costat-o pe City puțin peste 50 de milioane de £, datorită clauzei pe care a avut-o în contractul cu Dortmund. Norvegianul a fost dorit de mai multe forțe ale Europei, astfel că City a fost nevoită să-i satisfacă orice pretenție pentru a-l convinge să meargă pe Etihad. Din relatările presei engleze reiese că Haaland era ferm convins că va reuși în Premier League, acceptând un salariu fix, dar solicitând bonusuri substanțiale în funcție de performanțele sale.
"Robotul" norvegian poate face din nou show în următoarea etapă din Premier League, când pe Etihad sosește modesta Southampton. Odihnit după ce a jucat doar o repriză contra lui Copenhaga, în Champions League, fostul vârf al lui Dortmund e gata să scrie noi și noi recorduri în cel mai puternic campionat al lumii.
Cupa Mondială FIFA
Xavi, cu ochii pe duelul Spania - Germania de la Cupa Mondială! Ce fotbalist va urmări cu atenție
IERI LA 12:08
Premier League
Pep Guardiola negociază prelungirea contractului cu Manchester City! Când expiră actuala înțelegere
22/11/2022 LA 09:33