Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

După Zinchenko și Jesus, Arteta vrea încă un jucător de la City! Lovitura pregătită de Arsenal

Nicu Savin

Actualizat 12/05/2023 la 17:16 GMT+3

Arsenal a transferat doi jucători de la Manchester City în vara trecută, Zinchenko și Jesus, iar randamentul bun al acestora îi determină pe șefii londonezilor să încerce nouă mutare asemănătoare. Presa din Portugalia scrie că Joao Cancelo este ținta lui Mikel Arteta pentru vara viitoare, antrenorul "tunarilor" fiind extrem de încântat de ideea de a lucra cu fundașul lateral.

Mikel Arteta și Gabriel Jesus

Credit imagine: Eurosport

Arsenal a făcut un sezon excelent și mult timp a fost favorită la cucerirea titlului în Premier League. Ultimele rezultate au coborât echipa lui Arteta pe locul secund, iar Manchester City are acum prima șansă la cucerirea trofeului. Interesant este că Arsenal a pus în pericol supremația echipei lui Guardiola având în echipă doi jucători care au ajuns pe Emirates chiar de la City: Oleksandr Zinchenko și Gabriel Jesus.
Arteta cunoaște foarte bine lotul "cetățenilor" din perioada în care i-a fost secund lui Guardiola, iar șefii lui Arsenal îi dau mână liberă atunci când vine vorba de transferuri și o nouă mutare pe axa City-Arsenal ar putea avea loc în vara care vine. Conform portughezilor de la A Bola, antrenorul iberic ar dori achiziția lui Joao Cancelo, fotbalist intrat în dizgrația lui Guardiola la City.

Arteta îl vrea pe Joao Cancelo la Arsenal

Lusitanul este împrumutat momentan la Bayern Munchen, dar e clar că nu bavarezii nu vor activa transferul său definitiv. Cum nici la City nu pare să mai aibă viitor, e posibil ca fundașul lateral de 28 de ani să fie atras de posibilitatea de a merge la Arsenal.
Arteta și Cancelo au lucrat pentru o scurtă perioadă la City, în toamna lui 2019. Portughezul a fost cumpărat de la Juventus în vara acelui an, pentru 65 de milioane de €, dar în decembrie Arteta pleca de la City pentru a o prelua pe Arsenal. Totuși, pentru antrenorul iberic au fost suficiente cele câteva luni pentru a-și da seama de valoarea fotbalistului, iar parcursul său ulterior îl determină pe Arteta să forțeze un transfer în următoarea perioadă de mercato.
Arsenal va trebui să bage adânc mâna în buzunar pentru achiziția lui Cancelor. Valoarea sa de piață este de 70 de milioane de €, suma care e, de altfel, inclusă și în opțiunea de cumpărare pe care o au cei de la Bayern în privința portughezului. City are toate motivele să țină la preț, deoarece Cancelo are contract până în 2027. Totuși, Arsenal are forțp financiară și City ar putea face un pas în spate în cadrul negocierilor, mai ales dacă Guardiola va spune clar că nu se va mai baza pe jucător, iar acesta își va manifesta dorința să plece.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo