Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Echipa de Premier League care a marcat în 2024 mai puține goluri acasă decât 3 dintre adversare

Cristian Mihală

Publicat 05/03/2024 la 13:29 GMT+2

Sheffield United va rămâne în istorie, după acest sezon, drept una dintre cele mai slabe formații care au evoluat vreodată în Premier League. "Săbiile" nu doar că sunt virtual-retrogradate, dar se îndreaptă spre Championship acoperite de rușine, performanțele din teren fiind îngrozitoare.

Sheffield United manager Chris Wilder

Credit imagine: Getty Images

În vară, Paul Heckingbottom reușea o promovare istorică în prima ligă engleză, iar oficialii clubului din Sheffield puneau la bătaie 67 de milioane de euro pentru transferuri, astfel încât obiectivul - salvarea de la retrogradare - să poată fi atins.
Doar că "săbiile" au arătat de la început un nivel mult sub cel al contracandidatelor la "salvare" și nici înlocuirea fostului tehnician cu Chris Wilder nu a produs șocul scontat.
Dimpotrivă, Sheffield United s-a afundat și mai mult, adunând până în prezent doar 13 puncte (Forest, prima formație deasupra liniei are 24). Dar, dincolo de zestrea modestă, a surprins din ce în ce mai mult lipsa oricărui orizont la o echipă care are în prezent un golaveraj de -50 (22-72), după 27 de meciuri jucate.
Ca într-o regie de teatru absurd, Sheffield United este a 4-a cea mai bună marcatoare pe teren propriu, în acest an. Asta pentru că Brighton (10), Arsenal (6) și Aston Villa (5) au marcat mai multe goluri pe Bramall Lane decât Sheffield United, în 2024. "Pescărușii" au jucat două partide în fieful lui Sheffield United, elimindând nou-promovata din FA Cup după 5-2 în deplasare.

Cifrele dezastrului lui Sheffield United

Sheffield United a devenit prima formație din istoria fotbalului englez care să primească 5 goluri acasă în 4 partide diferite dintr-un sezon de Premier League. Înainte de scorul de tenis administrat de "tunari", nou-promovata a mai pierdut pe Bramall Lane cu 5-0 contra lui Brighton, cu 5-0 contra lui Villa și cu 8-0 împotriva lui Newcastle.
În meciul de aseară, cu Arsenal, toți jucătorii lui Sheffield United, inclusiv rezervele, au avut 142 de pase complete, mai puțin decât William Saliba, fundașul central al lui Arteta (169 de pase care au ajuns către destinatar).
Jurnaliștii de la Sky Sports anticipează că, judecând după cum arată echipa lui Chris Wilder în prezent, aceasta ar putea să aibă cel mai slab golaveraj din istoria Premier League. Recordul la goluri încasate e deținut de Swindon Town, care, în stagiunea 1993/94, primea 100 de goluri. Dacă Sheffield United va încasa în medie același număr de goluri ca până acum, va termina stagiunea cu 101 goluri primite.
Trebuie spus că Sheffield United nu va fi, totuși, cea mai slabă echipă din istoria Premier League. Borna a fost setată de Derby Country, în stagiunea 2007-2008, și cu greu va fi vreodată "bătută". Atunci, "The Rams" adunau doar 11 puncte, bifând o singură victorie și un golaveraj de 20-89.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo