Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sheffield United-Arsenal 0-6 | "Tunarii", premieră istorică în Premier League, la capătul unei victorii neverosimile

Andrei Nicolae

Publicat 04/03/2024 la 23:56 GMT+2

Arsenal a învins-o fără drept de apel pe Sheffield United chiar pe terenul ultimei clasate din Premier League, scor 6-0. Grație acestui succes, elevii lui Arteta au intrat în istoria primului eșalon din Anglia și au reușit să rămână aproape de celelalte două contracandidate la titlu, Manchester City și Liverpool.

Arsenal's Brazilian midfielder #11 Gabriel Martinelli (2L) is mobbed by teammates after scoring the team's third goal during the English Premier League football match between Sheffield United and Arsenal at Bramall Lane in Sheffield, northern England on M

Credit imagine: Getty Images

"Tunarii" au început perfect partida de pe Bramall Lane și au deschis scorul în minutul 5, prin Martin Odegaard. Norvegianul a finalizat fără probleme o fază simplă care l-a găsit în mijlocul careului advers.
Arsenal și-a majorat avantajul opt minute mai târziu, după ce Jayden Bogle și-a introdus mingea în propria poartă, la o fază la care Bukayo Saka aruncase o minge în careu. La următoarea acțiune ofensivă a elevilor lui Arteta, aceștia au înscris din nou și i-au "asigurat" pe cei de la Bramall Lane că nu va fi loc de surprize.
Gabriel Martinelli a fost cel care și-a trecut numele pe lista marcatorilor, după ce șutul său a fost deviat de un jucător al echipei adverse. "Festivalul" de goluri al lui Arsenal nu s-a oprit, pentru că în minutul 25, Kai Havertz a înscris și el. Reușita neamțului a fost una cu totul specială pentru fotbalul din Anglia, pentru că a reprezentat golul cu numărul 150.000 din întreaga istorie a primului eșalon din Albion.
Citește și:

Arsenal a făcut instrucție cu Sheffield și a intrat în istoria Premier League

Scorul la pauza a fost 5-0, după ce și Declan Rice a marcat și el. În urma golului înscris de mijlocașul englez, echipa "tunarilor" a intrat în istoria Premier League, devenind prima formație care marchează cel puțin cinci goluri în trei meciuri consecutive din deplasare, după cele cu West Ham și Burnley.
De cealaltă parte, Sheffield a intrat și ea în istorie, însă cu o premieră negativă. Ultima clasată din Anglia a devenit prima echipă din întreaga existență a fotbalului din Albion care încasează cel puțin cinci goluri în patru meciuri consecutive de pe teren propriu în toate competițiile.
După ieșirea de la cabine, Arsenal a mai marcat prin Ben White, care a fost servit excelent de Kai Havertz. După al șaselea gol, "tunarii" au lăsat piciorul de pe accelerație, iar meciul s-a încheiat cu scorul de 6-0.
În urma acestei victorii, elevii lui Arteta rămân aproape de Manchester City și Liverpool, cele două contracandidate la titlu. Pentru Sheffield urmează un meci cu Bournemouth, în timp ce Arsenal o va întâlni pe Brentford.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo