Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsene Wenger, omul din spatele succesului lui Arteta la Arsenal? "Mi-a spus asta"

Dani Morar

Publicat 27/04/2024 la 14:47 GMT+3

Arsenal are un parcurs de vis în acest sezon și se luptă pentru titlu în Premier League. Mikel Arteta este omul din spatele succesului "tunarilor", însă Arsene Wenger și-a pus și el amprenta în vitoriile echipei.

ST ALBANS, ENGLAND - AUGUST 30: Arsenal manager Arsene Wenger talks to Mikel Arteta during a training session at London Colney on August 30, 2014 in St Albans, England. (Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images)

Credit imagine: Eurosport

Arsenal este pe primul loc în Premier League, cu un punct peste Manchester City, dar și cu un meci în plus. "Tunarii" joacă în această etapă cu Tottenham, iar un alt rezultat decât victoria le poate fi fatal.
Mikel Arteta a construit o echipă de temut pe Emirates, ajungând și până în sferturile Ligii Campionilor, acolo unde a fost eliminat de Bayern Munchen. Tehnicinaul nu s-a ferit să recunoască faptul că a vorbit de mai multe ori cu Arsene Wenger, antrenorul lui Arsenal din acel sezon istoric când echipa a luat titlul fără a suferi vreo înfrângere.
"Am vorbit cu el de câteva ori. Au fost anumite subiecte despre cum a câștigat ultimele meciuri. Strategia lui a fost tot timpul în mintea mea și mă gândeam că spunea mereu că în astfel de situații trebuie să te gândești doar cum să câștigi. Și atât!
Mi-a spus cum a făcut să câștige meciurile foarte echilibrate și cum a acordat atenție și celor mai mici detalii", a spus Arteta, potrivit The Sun.
Citește și:

Arsenal a învins-o pe Chelsea fără drept de apel

Arsenal a învins fără drept de apel pe teren propriu formaţia Chelsea Londra, cu scorul de 5-0, marţi seara, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a a campionatului de fotbal al Angliei. A fost cea mai mare diferență de scor din istoria confruntărilor directe dintre cele două echipe, în Premier League.
"Tunarii" au deschis rapid scorul pe Emirates Stadium, prin Leandro Trossard (4), iar apoi s-au dezlănţuit după pauză, când au mai marcat de alte patru ori, prin Ben White (52, 70) şi Kai Havertz (57, 65), fost jucător al echipei de pe Stamford Bridge.
Chelsea, lipsită de golgheterul său Cole Palmer (20 de goluri şi 9 pase decisive în actuala ediţie din Premier League), a reuşit să facă faţă atacurilor în valuri ale lui Arsenal doar în prima repriză, însă apoi s-a prăbuşit la revenirea de la vestiare.
Deși Todd Boehly a investit peste un miliard de euro pe transferuri de când a luat echipa de la Abramovich, jucătorii aduși nu par a avea valoare de Chelsea, comportându-se ca niște mercenari. Cel puțin asta cred cei mai mulți fani ai "albaștrilor", care, dincolo de umilința cu Arsenal, trebuie să suporte atitudinea lipsită de orgoliu a propriilor jucători.
Pe 9 în campionat, Chelsea a pierdut mai multe partide în ultimele 5 partide cu Arsenal (4) decât în toată "era Mourinho" (3 înfrângeri în 23 de confruntări). Acest fapt se datorează lipsei de valoare, dar și dezinteresului pe care mulți fotbaliști îl afișează. Fanii vor ca favoriții lor să fie cu sufletul alături de club și să dea totul pentru a respecta blazonul, nu să cedeze complet și să își accepte condiția. Un banner afișat de un tânăr fan al "albaștrilor" a făcut furori în timpul partidei contra echipei lui Arteta, semn că suporterii pot tolera orice până la delăsare și nepăsare.
"Nu vreau tricoul vostru! Vreau ca voi să luptați pentru tricoul nostru", a fost mesajul plin de tâlc afișat de tânărul fan al lui Chelsea pe Emirates.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo