Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal câștigă un derby nebun cu Tottenham! Emoții mari după ce a avut 3-0 și record absolut doborât în Premier League

Dani Morar

Actualizat 28/04/2024 la 19:22 GMT+3

Arsenal a câștigat cu 3-1 derby-ul nordului Londrei cu Tottenham și a ajuns la 80 de puncte după 35 de etape, cu 4 mai mult decât Manchester City, care are două partide în minus. "Tunarii" și-au asigurat victoria încă din prima repriză, când au pucntat de 3 ori, însă au trăit periculos în partea secundă, când Tottenham a avut perioadele sale de dominare.

Kai Havertz trifft für den FC Arsenal

Credit imagine: Getty Images

Arsenal și-a învins rivala din nordul Londrei cu 3-2 și speră ca Manchester City să se încurce în duelul cu Notthingham, care are loc azi, la 18:30. Elevii lui Mikel Arteta și-au făcut viața ușoară încă din prima repriză și au 5 puncte peste Liverpool, care s-a încurcat sâmbătă cu West Ham.
Arsenal a trimis mingea în plasă după doar 13 minute. Odegaard a primit o pasă peste defensiva adversă și a trimis în fața porții pentru Havertz, care l-a învins pe Vicario. Totuși, reușita a fost anulată pentru o poziția de offside în care a fost prins danezul.
"Tunarii" au lovit până la urmă după alte 3 minute. Bukayo Saka a bătut bine un corner și a trimis în forță la colțul scurt. Hojberg a încercat să intervină, dar mijlocașul danez și-a trimis mingea în propria poartă.
Tottenham a replicat în minutul 21, în urma unei lovituri libere aproape de colțul terenului. Maddison a centrat la colțul lung, iar Romero a trimis în bară cu o lovitură de cap din câțiva metri.
2 minute mai târziu, a venit rândul gazdelor să aibă un gol anulat. Maddison a centrat dintr-un corner de pe partea stângă, iar mingea a fost respinsă în afara careului. Micky Van de Ven a primit apoi o pasă și a marcat, dar reușita sa a fost anulată tot pentru offside.
Arsenal s-a desprins la 2-0 în minutul 26. Kai Havertz a trimis o pasă lungă pentru Bukayo Saka, cel care a driblat spre interior și a finalizat cu un șut pe jos la colțul lung, din interiorul careului.
Bukayo Saka a devenit primul englez care marchează minim 15 goluri pentru Arsenal în Premier League de la Ian Wright, în sezonul 199-1997. Totodată, el a devenit primul englez care înscrie atât acasă cât și în deplasare în același sezon, pentru Arsenal, în derby-urile cu Tottenham.
S-a făcut 3-0 până la pauză, ceea ce i-a determinat pe mai mulți suporteri să părăsească stadionul. Rolurile s-au inversat, iar Saka a centrat din nou bine dintr-un corner, Havertz trimițând în plasă cu o lovitură de cap.
A fost pentru prima dată în istorie când Arsenal are un avantaj de 3 goluri la pauză în duelul cu rivala din nordul Londrei, asta după ce a avut doar 2 șuturi pe poartă.
Arsenal a marcat de 16 ori în acest sezon în urma unor lovituri de la colțul terenului. E cel mai mare număr de goluri după astfel de faze, în Premier League, de la West Bromwich încoace, în sezonul 2016-2017.
Tottenham a devenit a 16-a echipă care încasează minim 50 de goluri în acest sezon de Premier League. Niciodată în istoria campionatului englez, de când acesta are 20 de echipe (sezonul 1909-1910), nu s-a întâmplat ca 16 sau mai multe echipe să încaseze minim 50 de goluri. Arsenal, Manchester City și Everton sunt singurele formații cu mai puțin de 50 de goluri încasate, ultima având însă 48 și fiind aproape de a se adăuga pe listă.
Echipa antrenată de Ange Postecoglou a forțat și după ce a ratat mai multe ocazii, a reușit să se apropie la 3-1. Raya a pasat greșit la marginea careului, iar Romero a profitat, trimițând în plasă din 16 metri.
Romero a marcat al 5-lea gol al sezonului, fiind fundașul cu cele mai multe reușite în acest sezon de Premier League.
Cu 5 minute înainte de final, Ben Davies a fost lovit în careu de Declan Rice, iar Tottenham a primit penalty, după ce Michael Oliver a revăzut faza la monitorul VAR. Heung Min Son a executat perfect lovitura de la 11 metri și a dus scorul la 3-2.
Tottenham - Arsenal s-a încheiat 2-3, iar Mikel Arteta și compania stau cu ochii pe meciul lui Manchester City, fiind obligatoriu ca gruparea antrenată de Guardiola să se încurce pentru ca "tunarii" să spere la titlu în Premier League.
Citește și:

Tottenham – Arsenal: Echipele de start:

  • Tottenham: Vicario - Porro, Romero, Van de Ven, Davies - Hojbjerg, Bissouma - Kulusevski, Maddison, Werner - Son
Rezerve: Austin, Bissouma, Drăgușin, Emerson, Gil, Johnson, Lo Celso, Richarlison, Sarr
  • Arsenal: Raya - White, Gabriel, Saliba, Tomiyasu - Rice, Partey, Odegaard - Saka, Havertz, Trossard
Rezerve: Jesus, Jorginho, Kiwior, Martinelli, Nketiah, Ramsdale, Smith Rowe, Vieira, Zinchenko
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo