Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gafa de la Arsenal-Brentford i-a fost fatală! Ce a pățit arbitrul din camera VAR

Eurosport
DeEurosport

Publicat 18/02/2023 la 11:33 GMT+2

Arsenal a pierdut două puncte importante în meciul cu Brentford de pe 11 februarie, după ce a fost egalată dintr-o poziție de ofsaid cu un sfert de oră înainte de fluierul final. Cel care a gafat decisiv în defavoarea "tunarilor" a primit o pedeapsă considerabilă.

Referee Lee Mason

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Arsenal și Brentford s-au înfruntat în cadrul etapei cu numărul 23 din Premier League, însă liderul de la acel moment din campionat s-a încurcat și a obținut doar o remiză pe teren propriu, după ce Brentford a egalat prin Ivan Toney în minutul 74.
Cum reușita atacantului de 26 de ani a venit dintr-o poziție suspectă de ofsaid, golul a fost analizat în camera VAR și în cele din urmă a fost validat, însă se pare că și acolo s-a făcut o gafă de proporții, pentru că la faza respectivă, danezul Christian Norgaard era în poziție în afara jocului, el fiind cel ce i-a pasat decisiv lui Toney. Oficialul din camera VAR nu a trasat liniile de ghidaj, pentru că dacă ar fi făcut-o, golul ar fi fost anulat, iar Arsenal avea șansa să obțină victoria.

Arbitrul de la Arsenal-Brentford nu va mai profesa în Premier League

S-a creat un întreg scandal în Anglia după respectiva fază de arbitraj, pentru că liderul Arsenal a pierdut două puncte extrem de importante în cursa pentru titlu, principalul vinovat fiind Lee Mason, arbitrul care a analizat faza în camera VAR și nu a trasat liniile pentru a verifica ofsaid-ul.
Oficialul de 51 de ani a luat o decizie drastică după meciul cu pricina, pentru că a părăsit, de comun acord, grupul PGMOL (Professional Game Match Officials Limited), adică cel din care fac parte arbitrii care pot profesa în Premier League.
Organizația a luat legătura inclusiv cu Arsenal pentru a se scuza pentru gafa făcută, însă managerul "tunarilor", Mikel Arteta, a fost în continuare extrem de nemulțumit de faptul că echipa sa a pierdut două puncte în meciul cu Brentford, din cauza erorii de arbitraj.
"Nu a fost o eroare umană! A fost neînțelegerea muncii pe care trebuie să o faci. Asta ne-a costat două puncte care nu vor mai putea fi recuperate, așa că va trebui să găsim acele două puncte în altă parte în campionat", a comentat tehnicianul spaniol.
Anunțul oficial al despărțirii de arbitrul care a fost în camera de video-arbitraj a fost făcut chiar de organizația arbitrilor, condusă de Howard Webb, care a ținut să-i mulțumească lui Lee Mason pentru aportul său din ultimii 15 ani.
"PGMOL poate confirma faptul că arbitrul VAR, Lee Mason, s-a despărțit de organizație printr-o decizie de comun acord.
Lee a fost arbitru în Premier League timp de 15 ani și a supravegheat 287 meciuri de top de-a lungul perioadei, ultimul fiind în finalul sezonului 2021/22. În întreaga sa carieră în arbitrajul profesionist a oficializat în peste 500 de meciuri, după ce a progresat în Football League în 1998.
Dorim să îi mulțumim lui Lee pentru dedicarea sa din fotbalul profesionist și îi urăm toate cele bune în viitor", a fost mesajul postat de grupul arbitrilor.
Citește și:

Arsenal a pierdut poziția fruntașă, dar încă speră la titlu

Manchester City a urcat pe primul loc în campionatul de fotbal al Angliei, după ce a învins în deplasare, cu scorul de 3-1, formaţia Arsenal, miercuri, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 12-a din Premier League.
Elevii lui Pep Guardiola au deschis scorul pe Emirates Stadium prin belgianul Kevin de Bruyne, care a intrat în posesia balonului profiând de o eroare a defensivei "tunarilor" şi a şutat din afara careului, fără nicio şansă pentru portarul Aaron Ramsdale (24). Gazdele au restabilit egalitatea înainte de pauză, în urma unei lovituri de la 11 m, transformată de Bukayo Saka (40). După ce a avut o bară în prelungirile primei reprize (45+6), City a preluat controlul jocului şi a reuşit să înscrie alte două goluri pe parcursul reprizei secunde, prin Jack Grealish (72) şi Erling Haaland (82).
Graţie acestei victorii, Manchester City a egalat-o la puncte pe Arsenal (51), însă "cetăţenii" au un golaveraj superior, +36, faţă de +26. Chiar dacă a cedat primul loc, Arsenal are un joc în minus, astfel că în cazul unei victorii, poate să se distanțeze la 3 puncte de campioana en-titre.
După joc, Mikel Arteta s-a arătat extrem de optimist în vederea șanselor pe care echipa sa le are la câștigarea campionatului, fiind un imbold de încredere și poate un plus de motivație pentru elevii săi, care cu siguranță au fost dezamăgiți că au pierdut cu City.
"Încă avem convingerea că putem câştiga titlul, pot simţi asta. Jucătorii simt că pot merge până la capăt. Am mai multă încredere în acest lucru decât aveam înainte de meci. I-am avut în mână până să primim golul doi, nivelul arătat de Arsenal a fost unul ridicat şi am încredere mai mult ca niciodată în acest grup", a spus Arteta după meci.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo