Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un supercomputer a recalculat șansele la titlu în Premier League, după Arsenal – City 1-3! Cum arată clasamentul

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 16/02/2023 la 20:07 GMT+2

Arsenal a pierdut unul dintre cele mai importante meciuri ale sezonului, fiind învinsă de Manchester City, pe teren propriu. Un supercomputer a recalculat șansele la titlu, iar "tunarii" nu mai sunt favoriți, după ce au fost egalați la puncte.

Kevin De Bruyne (l.) trifft für Manchester City gegen Arsenal

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Arsenal a pierdut cu Manchester City, într-o restanță din etapa a 12-a din Premier League. "Tunarii" au fost egalați la puncte de rivala la titlu, însă au în continuare un mic avantaj, având un meci mai puțin disputat decât Haaland și compania.
Supercomputerul celor de la FiveThirtyEight a recalculat șansele la ridicarea trofeului în urma acestui rezultat, iar procentajul a scăzut drastic în dreptul echipei antrenate de Arteta. 34% șanse la titlu mai are Arsenal, fiind depășită la acest capitol chiar de adversara de miercuri seara.
Manchester City are 62% șanse să câștige Premier League pentru a treia oară consecutiv, potrivit inteligenței artificiale. De asemenea, computerul a prezis că Arsenal va termina sezonul cu 81 de puncte, cu două mai puține decât echipa lui Pep Guardiola.
Manchester United pare scoasă din cursa pentru titlu, atât teoretic, cât și practic. Același calculator a spus că "diavolii roșii" se vor afla la o distanță de 11 puncte față de prima clasată, la finalul sezonului, și le-a acordat doar 2% șanse pentru a fi campioni.
Everton, Bournemouth și Southampton vor fi echipele care vor retrograda, conform predicțiilor făcute, în timp ce Newcastle va reuși să se mențină pe poziția a patra. Liverpool și Chelsea se vor afla pe locurile 7 și 8, în timp ce Tottenham va fi pe 6, sub Brighton.

Kevin De Bruyne i-a ironizat pe fanii lui Arsenal

Dezamăgiți de rezultat, fanii gazdelor și-au vărsat nervii pe Kevin De Bruyne, care a fost unul dintre protagoniștii victoriei, reușind și o pasă decisivă, pe lângă golul cu care a deschis scorul.
Suporterii celor de la Arsenal au aruncat cu diverse obiecte din tribune spre fotbalistul belgian, care le-a răspuns acestora după meci, pe rețelele de socializare.
De Bruyne a postat pe contul său de Instagram două fotografii. În prima pare că le cere ceva celor din tribune, notând și mesajul: "Bere cineva?", iar în cea de-a doua imagine, în care se vede și un pahar de plastic zburând spre el, belgianul le-a mulțumit ironic fanilor.
Pentru Manchester City urmează, în weekend, deplasarea pe terenul celor de la Nottingham, meci contând pentru a 24-a etapă din Premier League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo