Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola a elogiat doi jucători de la City, după succesul cu Liverpool! Managerul, record uluitor

Nicu Savin

Publicat 01/04/2023 la 18:14 GMT+3

Pep Guardiola a fost entuziasmat de jocul făcut de Manchester City în derby-ul cu Liverpool, câștigat cu 4-1, și a lăudat performanța întregii echipe, dar a insistat asupra lui Alvarez și Grealish. Succesul de azi l-a adus pe managerul "cetățenilor" în cărțile de istorie din Premier League, detronându-l pe Arsene Wenger în topul antrenorilor care au ajuns cel mai repede la 100 de victorii acasă.

Pep Guardiola of Manchester City ahead of the Premier League match between Manchester City and Liverpool FC at Etihad Stadium on April 1, 2023 in Manchester, United Kingdom

Credit imagine: Getty Images

Manchester City avea neapărată nevoie de o victorie în derby-ul cu Liverpool, pentru a rămâne aproape de liderul Arsenal. Echipa lui Guardiola a început nefericit meciul de pe Etihad, văzându-se condusă în minutul 15, dar apoi a făcut un meci mare și s-a impus clar, scor 4-1.
Pentru Pep Guardiola acest succes este unul aparte, deoarece îi asigură un loc în istoria Premier League. A fost victoria cu numărul 100 în campionat pentru antrenorul iberic, din 128 de meciuri. Astfel, Guardiola a devenit managerul care a atins cel mai repede această bornă, devansându-l pe Arsene Wenger, care a avut nevoie de 139 de meciuri pe teren propriu pentru a obține 100 de succese la cârma lui Arsenal.
De asemenea, pentru Guardiola a fost a 10-a victorie împotriva unei echipe antrenate de Jurgen Klopp. Niciun antrenor din lume nu a mai reușit atâtea succese contra germanului.

Pep Guardiola, elogii pentru Julian Alvarez și Jack Grealish, după City - Liverpool 4-1

La finalul partidei, Pep Guardiola a fost extrem de încântat de evoluția echipei sale, spunând că a fost probabil cel mai bun meci făcut de City de când este el antrenor. Ibericul a subliniat în special prestațiile lui Julian Alvarez, care l-a înlocuit cu brio pe accidentatul Haaland, și Jack Grealish, care a reușit un gol și un assist.
"A fost o performanță perfectă... Una dintre cele mai bune performanțe ale lui Manchetser City în acești 7 ani de când sunt la club. Din minutul 1 până în minutul 93 a fost o prestație perfectă. Chiar dacă am primit un gol, am jucat foarte bine. Liverpool a pus mereu pericol pe tranziție, dar noi am jucat foarte bine.
Jack Grealish? A fost excepțional. Tot sezonul am fost foarte, foarte mulțumit de el. Felul în care s-a comportat când nu a jucat de la început a fost excepțional. Azi a fost uimitor, mi-a plăcut ovația publicului, a meritat asta, tot sezonul a jucat bine.
Julian Alvarez la fel. Nu numai golul, ci și pasele de la golurile 2 și 3. Este foarte inteligent când are mingea, e un fotbalist excepțional. Clubul a reușit un transfer senzațional când l-a adus. E campion mondial alături de Lionel Messi dintr-un anumit motiv, are ceva special", a spus Guardiola, citat de Manchestereveningnews.uk.
În urma rezultatului de azi, Manchester City s-a apropiat la 5 puncte de liderul Arsenal. Echipa lui Arteta va juca azi acasă cu Leeds, iar un succes ar reface ecartul de 8 puncte, cu mențiunea că City ar avea un meci în minus. În etapa viitoare, formația lui Pep Guardiola va juca în deplasare pe terenul lui Southampton.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo