Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola, încredere totală în nevinovăția lui City: "Dacă m-au mințit, voi pleca imediat"

Cristian Mihală

Actualizat 06/02/2023 la 14:18 GMT+2

Pep Guardiola are încredere totală în managementul de la City, club care face în prezent obiectul unei investigații de amploare cu privire la suspiciuni ce planează în legătură cu neregulile financiare. Ar fi vorba de un rechizitoriu care ridică semne de întrebare în aproximativ 100 de puncte.

Pep Guardiola - Manchester City

Credit imagine: Getty Images

Clubul englez de fotbal Manchester City face obiectul unei investigaţii conduse de o comisie independentă privind posibile încălcări ale regulilor financiare ale Premier League, transmite Reuters.
Este vorba de nereguli care se întind din sezonul 2009/2010 până în sezonul 2017/2018, a precizat Premier League. Campioana Angliei este deţinută din 2008 de City Football Group (Emiratele Arabe Unite) începând cu 2008.
City ar fi încălcat regulile referitoare la furnizarea de informaţii financiare exacte, ''în special în ceea ce priveşte veniturile sale (inclusiv cele din sponsorizare), părţile sale afiliate şi costurile sale operaţionale'', a explicat Premier League.

Guardiola, alături de City

Pep Guardiola a vorbit de mai multe ori în trecutul recent despre suspiciunile care planează asupra grupării de pe Etihad și a oferit garanții că nu există lucruri necurate.
"Am fost acuzați, nu o să uit și nu o să iert faptul că au fost 8 sau 9 formații din Premier League care au trimis o scrisoare pentru ca noi să fim dați afară din campionat. Asta se întâmplă când ai al 5-lea cel mai bun raport cheltuieli-vânzări", spunea Pep înainte de partida cu Tottenham, pierdută cu 1-0.
Anterior, Pep sprijinise total clubul, în mai anul trecut, când s-a vorbit despre alte posibile sancțiuni împotriva lui City.
"Dacă ei m-au mințiti (n.r. oficialii lui City), eu nu voi mai fi aici. Voi pleca și nu voi mai fi prietenul lor vreodată. Am încredere totală în ei, pentru că din prima mea zi aici au fost 100% alături de mine. M-au susținut total, iar eu susțin clubul", spunea Pep acum 9 luni.
De asemenea, clubul este suspectat că nu a dezvăluit pe deplin remunerarea managerială în fiecare dintre sezoanele din 2009/2010 până în 2012/2013.
City trebuie să dea explicaţii şi pentru nerespectarea prevederilor Premier League care au impus cluburilor să respecte regulile fair play-ului financiar al UEFA din sezonul 2013/2014 până în sezonul 2017/2018, respectiv a nerespectării regulilor Premier League privind profitul şi durabilitatea din sezonul 2015/2016 până în 2017/2018.
Membrii comisiei independente vor fi numiţi de către preşedintele independent al completului judiciar din Premier League, procedurile vor fi confidenţiale şi audierile vor acea loc în privat, a precizat liga engleză de fotbal într-un comunicat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo