Jack Wilshere și-a anunțat retragerea din fotbalul profesionist la vârsta de 30 de ani. Chinuit de accidentări serioase în ultimii ani, mijlocașul central a decis că nu mai poate juca la nivel profesiniost și a luat decizia să-și agațe ghetele în cui.
Wilshere a fost mult timp considerat un copil minune al fotbalului englez. La numai 16 ani, în 2008, acesta a fost promovat de Arsene Wenger la echipa mare a lui Arsenal, iar startul carieri sale a fost fulminant. În următorii 10 ani, mijlocașul a bifat aproape 200 de apariții în tricoul "tunarilor", fiind împrumutat pentru scurte perioade la echipe precum Bolton sau Bournemouth. În 2018, West Ham a plătit pentru el 18 milioane de £, dar accidentările l-au împiedicat să joace la adevăratul potențial.
Fotbal
Wilshere și-a găsit echipă! Ce salariu va avea mijlocașul care lua 400.000 de £ pe lună la Arsenal
21/02/2022 LA 15:01
Wilshere a încercat să-și mai dea o șansă la începutul acestui an, când a semnat cu danezii de la AGF Aarhus, dar contractul nu i-a fost prelungit și acum a luat decizia radicală de a se retrage.
Jack Wilshere a fost destul timp un jucător de bază al naționalei Angliei, pentru care a bifat 34 de apariții și a marcat două goluri. Mijlocașul a participat cu prima reprezentativă a celor "Trei Lei" la Campionatul Mondial din 2016 și la EURO 2016.

Jack Wilshere, mesaj emoționant la retragerea din fotbal

Wilshere a făcut anunțul retragerii printr-un mesaj emoționant postat pe rețelele sociale.
"Astăzi îmi anunț retragerea din fotbalul profesionist: a fost o călătorie incredibilă, plină de atâtea momente fantastice. Mă simt privilegiat că am experimentat tot ceea ce am făcut de-a lungul carierei mele, de la a fi băiețelul care lovește o minge în grădină până la a fi căpitanul iubitului meu club Arsenal și a juca pentru țara mea la o Cupă Mondială. Mi-am trăit visul.
Într-adevăr, mi-a fost greu să accept că a mea carieră a scăzut în ultima vreme din motive care nu au ținut de controlul meu, în timp ce am simțit că încă mai am atât de multe de oferit. După ce am jucat la cel mai înalt nivel, am avut întotdeauna același obiectivși, ca să fiu sincer, nu mi-am imaginat niciodată să fiu în această poziție acum. Dar sunt mândru de ce am realizat.
A juca la cel mai înalt nivel, cu unii dintre cei mai buni jucători din lume, a câștiga de două ori FA CUP, a-mi conduce clubul și a-mi reprezenta țara au fost realizări dincolo de cele mai sălbatice visuri ale mele când eram un băiețel și creșteam în Hitchin. Mă simt foarte norocos că am am avut cariera pe care am avut-o, dar nimic nu ar fi fost posibil dacă nu ar fi fost dragostea și sprijinul atâtor oameni.
În primul rând, vrea să le mulțumesc mamei mele Kerry, tatălui Andy, fratelui Tom și surorii Rosie. Fără sacrificiul, dragostea și sprijinul necondiționat din partea voastră, de când eram copil și până în ziua de azi, nimic nu ar fi fost posibil. Va multumesc pentru tot din sufletul meu.Nu voi uita niciodata tot ce ați facut pentru mine ca să mă ajutați să-mi îndeplinesc visele.Mulțumesc tuturor prietenilor mei de o viață pentru sprijinul și sfaturile voastre.
O mulțumire specială trebuie să meargăcătre mai buni prieteni ai mei, Duane și Benik. În vremurile bune și rele, m-ați susținut necondiționat și am simțit întotdeauna că mă pot baza pe onestitatea și sprijinul vostru. Le mulțumesc tuturor antrenorilor cu care am lucrat, în special lui Gordon Lawrence, Steve Leonard, Bobby Arber, Rog Masey, Liam Brady, Steve Bould, Mark Ellis, Tunde, Neil Banfield și toți cei care m-ați învățat ce înseamnă Arsenal'.Ați deschis calea pentru cariera pe care am avut-o. Mulțumesc.
Cuvintele nu vor fi niciodată de ajuns pentru a exprima dragostea și mulțumirea pe care le am pentru șefulArsene Wenger, pentru Pat Rice și Boro Primorac. Fără credința, sprijinul și îndrumarea voastră, din prima zi în care ne-am întâlnit, nu aș fi putut să fac parte din familia Arsenal.
Mulțumesc foarte mult consiliului de conducereși tuturor celorlalți care au legătură cu Arsenal FC. După ce m-am alăturat clubului la vârsta de 7 ani, ați devenit familia mea extinsă și vă mulțumesc pentru tot.
Le mulțumesc tuturor celorlalți antrenori din cariera mea de seniori, în special lui Roy Hodgson și Eddie Howe. Ambii sunt manageri fantastici, care au avut încredere în mine în momentele critice ale carierei mele și când am avut cea mai mare nevoie.
Le mulțumesc tuturor colegilor pe care i-am avut de-a lungul anilor; a fost o onoare să împart vestiarul cu voi toți. Am împărtășit amintiri care vor dura o viață. Vă mulțumesc pentru ajutor și sprijinul acodat atât pe teren, cât și în afara acestuia.
Le mulțumesc și tuturor celor care au legătură cu Bolton Wanderers, Bournemouth, West Ham United și AGF Aarhus. În ciuda unor momente dificile, am avut multe momente grozave la toate cluburile pe care le-am reprezentat. Mulțumesc echipei mele manageriale, lui Neil Fewings, Duncan Ross, Fahri Ecvet și tuturor celor care m-au ajutat pe parcurs", a scris Wilshere pe contul personal de Twitter.
Premier League
Prima mare lovitură dată de Eddie Howe la Newcastle. Transfer "galactic" pentru miliardarii arabi
10/11/2021 LA 05:50
Premier League
Arsenal, cel mai neașteptat transfer! Arteta a confirmat: "Suntem în discuții cu el"
16/09/2021 LA 15:20