Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

James Milner va pleca de la Liverpool la finalul sezonului! Mijlocașul s-a înțeles deja cu Brighton

Nicu Savin

Publicat 05/05/2023 la 16:24 GMT+3

Liverpool a avut un sezon mult sub așteptări, iar la finalul sezonului mai mulți jucători reprezentativi vor părăsi echipa. Printre ei se va număra și James Milner, unul dintre cei mai vechi componenți ai formației de pe Anfield. Ajuns la 37 de ani, mijlocașul va continua cel puțin un sezon în Premier League, ajungând deja la un acord cu Brighton.

James Milner, Mohamed Salah, Virgil van Dijk und Jordan Henderson vom FC Liverpool (v. l. n. r.)

Credit imagine: Getty Images

Liverpool s-a bazat în ultimii ani cam pe același nucleu de jucători, dar Klopp și oamenii din conducere și-au dat seama că este nevoie de o împrospătare masivă a lotului pentru ca echipa să lupte din nou pentru marile trofee. Astfel, la finalul acestui sezon, mai mulți jucători vor părăsi gruparea de pe Anfield.
Despre Roberto Firmino se știa de mult că nu va mai continua, iar acum e limpede că același lucru se va întâmpla și cu James Milner. Ajuns la 37 de ani, mijlocașul nu a primit o propunere de prelungire a contractului și va pleca gratis. Milner este unul dintre cei mai vechi fotbaliști ai lui Liverpool, el fiind la echipă din 2015.

James Milner pleacă de la Liverpool după 8 ani! Brighton, viitoarea destinație a mijlocașului

Conform reputatului jurnalist Fabrizio Romano, Milner și-a dat deja acordul pentru a se muta la Brighton. Mijlocașul va continua cel puțin un an în Premier League, el urmând să semneze un contract până în 2024. Milner este al doilea jucător pe care Brighton l-a acontat deja pentru stagiunea următoare, după atacantul brazilian Joao Pedro, de la Watford.
Plecarea lui Milner la echipa lui De Zerbi nu va fi singura mutare pe axa Liverpool-Brighton, deoarece "cormoranii" sunt foarte aproape de a-l transfera pe Alexis Mac Allister.
James Milner joacă la Liverpool din 2015, unde a ajuns gratis, după ce nu i s-a mai prelungit contractul cu Manchester City. Devotamentul său deosebit și abilitățile de a juca pe aproape orice post l-au transformat într-un idol pentru fani și într-un fotbalist foarte apreciat de Jurgen Klopp.
În cei 8 ani petrecuți pe Anfield, Milner a jucat 328 de meciuri, marcând 26 de goluri și oferind 46 de assist-uri. Mai important, Milner a cucerit 7 trofee în tricoul "cormoranilor", printre care și titlul în Premier League (2020) și Champions League (2019). Înainte de a ajunge la Liverpool, Milner a mai jucat în Anglia la Leeds (club la care a crescut), Swindon Town, Newcastle, Aston Villa și Manchester City. Între 2009 și 2016, James Milner a adunat 61 de selecții și un gol la naționala Angliei, alături de care a participat la două Campionate Mondiale (2010 și 2014) și două Europene (2012 și 2016).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo